Toyota Prius Plug in Hybrid.
Toyota Prius Plug in Hybrid.

Salget av disse bilene tar helt av

Snart mer populære enn bensin og diesel!

Miljøfordeler og gunstig forbruk er nok sterkt medvirkende til at hybridbiler er i vinden som aldri før. Nylig gjennomførte Opinion Perduco en bilundersøkelse for FINN.no som viser at hele 57 prosent av de spurte så på hybridbiler som et aktuelt alternativ ved kjøp av ny bil. Det var høyere enn tilsvarende tall for både bensinbiler (51 prosent) og dieselbiler (50 prosent).

Hos Toyota er disse tallene som musikk for øret. Nær halvparten av deres salg er nemlig hybridbiler.

Denne hybriden har garantert Norges lengste liste over standardutstyr!

Andelen av hybridbiler er sterkt økende. Og det kommer også stadig flere nye modeller og ulike segmenter. For eksempel Toyota Prius Plus 7 - som gjør at du fint kan ta med deg seks personer på tur i en hybridbil.
Andelen av hybridbiler er sterkt økende. Og det kommer også stadig flere nye modeller og ulike segmenter. For eksempel Toyota Prius Plus 7 - som gjør at du fint kan ta med deg seks personer på tur i en hybridbil.

– Salget har tatt helt av

– Den store interessen for hybrid viser seg også i Toyota-salget. Hybridbiler står for 23 prosent av salget hittil i år, og er sterkt økende. I oktober sto hybridene for hele 46 prosent av registrerte personbiler og 47 prosent av kontraktsinngangen. Etter at vi lanserte tre nye hybridmodeller i høst har salget tatt helt av, sier informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen.

Han tror at bakgrunnen for populariteten er miljøfordelene.

LES OGSÅ: Toyota Pruis Plus: Dette kan bli en storselger blant storfamiliene

Ikke NOx-utslipp

– Vi er blitt mer oppmerksomme på miljøgevinstene ved å kjøre hybridbiler. Hybridbilene slipper ut lite CO2 og samtidig ikke noe NOx, sier Olsen. Spesielt NOx har det blitt mer snakk om i det siste, og det har blitt truet med dieselforbud i Oslo fra lokale myndigheter. Med hjelp fra avgiftssystemet er bilene samtidig prismessig gunstige.

Prius er forlenget og forhøyet bak - og vips blir den til sjuseter.
Prius er forlenget og forhøyet bak - og vips blir den til sjuseter.

2013 kan bli en milepæl

Etter at Toyota lanserte tre nye hybridbiler i høst, tilbyr de nå et bredt spekter av ulike modeller gjør at det nå finnes en hybridvariant for alle, inklusive storfamiliene. – I sum gjør dette hybridbilene svært attraktive å kjøpe og kjøre, sier informasjonssjefen.

– Fortsetter utviklingen vil vi kanskje i 2013 selge flere hybridbiler enn biler med tradisjonelle motorer. Det blir en milepæl, sier Espen Olsen.

TEST: Dette er den snillisten hybridgutten i klassen!

"Hybrid Grunnfag"

– Selv om mange vurderer hybridbiler ved neste kjøp, ser vi fortsatt at mange ikke vet hvordan teknologien virker, forteller Olsen.

For å gi publikum lettfattelig informasjon om hvordan hybridbiler fungerer har Toyota derfor laget en opplysningskampanje kalt ”Hybrid Grunnfag” på Toyota Norges Facebook-sider.

Toyota hybridsalg

Toyota hybridsalg

Registreringer Hittil i år Hybridandel hittil i år Hybridsalg 3939 23 % Yaris hybrid 862 5 % Auris hybrid 1521 9 % Prius 863 5 % Prius Plug-in 134 1 % Prius + Seven 559 3 % Totalt Toyota salg 16827 Oktober – Hybridandel av total Toyota Hybridsalg 814 46 % Yaris hybrid 265 15 % Auris hybrid 201 11 % Prius 91 5 % Prius Plug-in 47 3 % Prius+ Seven 210 12 % Totalt Toyota salg 1762 Kilde: Toyota

Hybridsalg 3939 23 %

Yaris hybrid 862 5 %

Auris hybrid 1521 9 %

Prius 863 5 %

Prius Plug-in 134 1 %

Prius + Seven 559 3 %

Totalt Toyota salg 16827

Oktober – Hybridandel av total Toyota

Hybridsalg 814 46 %

Yaris hybrid 265 15 %

Auris hybrid 201 11 %

Prius 91 5 %

Prius Plug-in 47 3 %

Prius+ Seven 210 12 %

Totalt Toyota salg 1762

Kilde: Toyota

Hybrid
Hybrid

LES OGSÅ: Toyota Prius plug in hybrid: Fem mil på én liten bensin