Saab 9 5   nå har også den fem års nybilgaranti i Norge.
Saab 9 5 nå har også den fem års nybilgaranti i Norge.

Saab garanterer lenger

Nå er begge de svenske bilmerkene blant de beste. Se hvem som står igjen:

Garantikrigen på det norske nybilmarkedet fortsetter. I forrige uke kom Volvo omsider etter de andre store merkene og innførte fem års garanti. I dag kom så nyheten om at også Saab utvider garantitiden på sine biler til fem år.

I en svært kortfattet meldingen fra importøren heter det at "5 års garanti vil gjelde for alle Saaber solgt i Norge fra 1 januar 2011. Garantien gjelder for biler som selges gjennom Saabs forhandlernettverk".

Dette trenger Saab

Dermed overgår Saab noen av konkurrentene som ikke har gitt garantien tilbakevirkende kraft. Kjøpte du en Saab i januar eller februar, få du altså likevel nyte godt av garantiutvidelsen til fem år.

– Gledelig at Saab gjør det på den måten og i forhold til kundetilfredshet tror jeg det er veldig smart. Nå har Saab like gode betingelser som de fleste av konkurrentene og det trenger de absolutt for å kunne hevde seg salgsmessig, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Er 9-5 stasjonsvogn klassens lekreste? Se selv her:

Hvem står igjen?

De tre Møller-merkene Audi, Skoda og VW startet en skikkelig omveltning på garantifronten da de 3. januar i år økte til fem års garanti. Senere har konkurrentene kommet kjørende etter – en etter en.

– Hvilke bilmerker har ennå ikke økt garantien?

– Det er ikke mange. Noen nisjemerker er det fortsatt, som Jaguar, Land Rover og Porsche. Disse er nok ikke like avhengig som volummerkene av å ha utvidet garanti, sier Benny og legger til:

Japanske etternølere

– Men jeg tipper forhandlerapparatene hos Nissan, Mazda og Honda ikke akkurat er veldig glade for at disse tre merkene fortsatt står igjen med "bare" tre års garanti. De to sistnevnte sliter dessuten ganske tungt med salget og det blir selvfølgelig ikke bedre av å ha dårligere garantier enn nesten samtlige konkurrenter.

– Mitt tips er derfor at de vil komme etter så fort som mulig – noe annet vil rett og slett være veldig dumt, sier Benny.

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: 9-4X - nå er Saab-SUV-en i produksjon

CX-7 og de øvrige Mazda-modellene må fortsatt nøye seg med tre års garanti.
CX-7 og de øvrige Mazda-modellene må fortsatt nøye seg med tre års garanti.

Ville du kjøpt nybil uten fem års garanti nå? Si din mening i kommentarfeltet under: