Saab får en måned til

GM holder døra på gløtt. Desember blir en uhyre spennende måned for Saab.

PS saab kundeflukt (Foto: Scanpix)
PS saab kundeflukt (Foto: Scanpix)

Dagens styremøte i GM ble regnet som selve skjebnemøtet for Saab. I forkant fryktet mange at konklusjonen ville bli full nedleggelse.

I Trollhättan holdt hele byen pusten mens de høye herrer i Detroit diskuterte hva de skulle gjøre med sitt svenske problembarn.

Nye bud

Til slutt ble konklusjonen at Saab får en siste sjanse: Hjulene holdes - bokstavelig talt - i gang i en måned til. Så må GM ha en ny kjøper i boks - hvis ikke blir det avvikling.

I en kortfattet pressemelding sier GM at de har fått inn nye bud på Saab etter at avtalen med Koenigsegg Group gikk i vasken og at disse budene skal behandles i løpet av desember.

Lekker - men for sen? Her er bildene av nye Saab 9-5:

Nisje-produsent

Mens dette pågår, kommer ikke GM til å gi noen uttalelser vedrørende Saabs framtid. Og hvis forhandlingene med interessentene ikke fører fram, skal de starte arbeidet med å avvikle Saabs virksomhet.

Ifølge bransjenettstedet Autonews.com skal en av de som nå er interessert i å overta Saab være den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker. Her snakker vi nisje-nisje produsent, men Spyker har russiske Converse Bank i ryggen.

Seigpining?

I tillegg skal kineiske BAIC fortsatt være på banen. Deres interesse skal være todelt: Enten å ta over Saab for å drive merket videre - eller å overta produksjonslinjer og rettigheter til dagens modeller og produsere disse videre i Kina.

Alle som er glade i Saab går dermed en svært spennende måned i møte. Spørsmålet er om dette bare er seigpining - eller om det faktisk er snakk om en reell mulighet for at Saab faktisk kan overleve.

Bruktkupp på Saab? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide: