Saab 9 3 Griffin_detalj
Saab 9 3 Griffin_detalj

Saab 9-3 Griffin: Feirer ettårsdagen med spesialmodell

Stor fest – og her er en ny spesialmodell.

Saab markerer nå sitt ettårs-jubileum som uavhengig bilprodusent med en skikkelig fest hjemme i Trollhättan. Independence Day blir feiret med ansatte, venner og samarbeidspartnere – og med høy stemning.

Etter en lang og turbulent tid, ble Saab overtatt av nederlandske Spyker for ett år siden. Dermed startet et helt nytt kapittel i Saabs historie – som forhåpentligvis har mange, mange kapitler til.

Men det ble ikke bare feiret og festet i Trollhättan. Svenskene benyttet også anledningen til å lansere en eksklusiv jubileumsserie av Saab 9–3 cabriolet. Den blir produsert i kun 366 nummererte eksemplarer, en for hver dag i det første året - og en ekstra for starten på det andre.

Nesten ti år

Mer interessant for de fleste kundene er det nok at Saab også har vist sin nye, faceliftede utgave av 9–3 sedan og stasjonsvogn.

Heretter skal de alle hete Saab 9–3 Griffin. Planen er at dette skal bli den siste utgaven av dagens 9–3 – den skal være på markedet til den lenge etterlengtede oppfølgeren er klar.

Dagens 9–3 nærmer seg sterkt ti år gammel, det er veldig lenge i bilverdenen. I praksis er den nok ganske så sluttsolgt, men Saab er pent nødt il å strekke modellsyklusen enda litt – mens de jobber på spreng med neste generasjon.

LES OGSÅ: Her er den nye Saab-SUV-en

Saab feirer bursdag - og dette er nye 9-3 Griffin
Saab feirer bursdag - og dette er nye 9-3 Griffin

Isblokk-lykter

Der Saab for noen år siden gjennomført en ganske omdiskutert og påklistret facelift på både 9–3 og 9–5 (av onde tunger døpt Saabs Dame Edna-design), er det denne gangen snakk om forsiktige endringer.

Griffin har nye støtfangere foran, frontlykter i det Saab kaller «isblokk-stil» – lyktene har en klar blå-grønn fargetone i dagslys – og Griffin-merke på forskjermene.

Innvendig har instrumentpanelet, dekorelementene og setene fått et friskere preg. To utstyrsspesifikasjoner tilbys, standard Griffin og Aero Griffin.

Saab tilbyr tre utgaver av sin 1.9 TTiD turbodiesel. På 130, 160 eller 190 hk. I Sport Sedan ligger utslippet på 119 g CO2/km. Finjusteringer har også brakt utslippene fra SportCombi ned på samme nivå, 119 g/km, ved at forbruket er redusert til kun 4,5 l/100 km blandet kjøring.

LES OGSÅ: Rally-legenden feires med spesialmodell

Saab-9-3-Griffin-hel
Saab-9-3-Griffin-hel

Spennende år

På hekken erstattes det runde Saab-merket på kromlisten med SAAB bokstavlogoen, og alle Sport Sedan-versjoner får en spoiler på bagasjelokket. 16-tommers lettmetallfelger er standard, Aero- og XWD-versjonene får 17-tommers. 17- og 18-tommers lettmetallfelger i ny design tilbys også.

Saab 9-4X har akkurat gått i produksjon i Mexico og snart skal 9–5 stasjonsvogn få sin offisielle debut på bilutstillingen i Genève. Vi er med andre ord inne i et meget spennende år for Saab.

Broom slutter seg selvfølgelig til gratulantene og sier hipp hipp hurra!

Del med Facebook-vennene dine

Endelig kommer 9–5 stasjonsvogn – les mer om den her:

Bruk kommentarfeltet under hvis du også vil gratulere Saab: