Så mye skal Range Rover Evoque koste

Kommer neste år og går rett i strupen på Audi Q5 og BMW X3.

Range_Rover_Evoque_oppslag
Range_Rover_Evoque_oppslag

Til høsten neste år er den her: Range Rovers nye minstemann Evoque.

Med denne bilen skal Range Rover inn i en helt ny klasse – en klasse som har vokst med rekordfart de siste årene.

Evoque blir uhyre viktig for hele Land Rover-konsernet. Her har de potensial til å øke volumet kraftig. I tillegg skal Evoque trekke til seg nye kundegrupper som enten synes dagens Range Rover- modeller er for store, for dyre – eller kanskje for prangende.

Lover godt

Evoque blir Range Rovers billigste modell, men noen billigbil snakker vi likevel ikke om. Endelige priser er ikke klare, men salgsdirektør Rune Pedersen hos den norske Land Rover-importøren har et anslag på hvor den vil starte.

– Ja, vi sikter oss mot en startpris på Evoque på 550 000 kroner. Det er langt under hva både jeg og forhandlerne våre våget å håpe på. Det lover slik jeg ser det veldig godt for salget, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Denne Land Roveren har venteliste på et halvt år

Også selge tredørs

– Hvilken utgave snakker vi om da?

– Da er det tredørs og med tohjulstrekk. Femdørs vil temmelig sikkert bli volummodellen her, men vi tror også at vi skal selge en god del tredørs, til de som vil ha en tøff og kompakt bil i denne klassen.

– Og de som vil ha femdørs og trekk på alle fire – hva regner du med at de må betale?

- Det tør jeg rett og slett ikke å si noe om ennå, det er for tidlig i forhold til forhandlinger med fabrikken osv.

- Men hvis vi tipper 100 000 opp i forhold til innstegsmodellen - er det realistisk?

– Klarer vi å få en riktig utstyrt femdørsutgave med firehjulstrekk til 650 000, tror jeg vi skal være veldig fornøyd. Da er den svært konkurransedyktig i forhold til biler det er naturlig å sammenligne med, mener Pedersen.

Til høsten

– Ja hvem definerer dere som konkurrentene her?

– Det er et ganske bredt spekter av biler. Volvo XC60, BMW X1 og X3, Audi Q5 og Mercedes GLK – for å nevne noen. Vi tror markedet for denne bilen er kjempestort og gleder oss virkelig til å så den inn i porteføljen, sier Land Rovers salgsdirektør.

Produksjonen av Evoque for Europa starter 15, september neste år og deretter skal det ikke gå veldig lenge før de første bilene er i Norge.

Klarer du å gjette hva de har gjort med denne bilen?

Range_Rover_Evoque
Range_Rover_Evoque