Når bilen har stått lenge i hard kulde, kan veldig mye skje. Får du ikke start på den, er mer strøm til batteriet det første du bør forsøke, enten ved startkabler eller ved å bruke en batterilader.
Når bilen har stått lenge i hard kulde, kan veldig mye skje. Får du ikke start på den, er mer strøm til batteriet det første du bør forsøke, enten ved startkabler eller ved å bruke en batterilader.

Så mye koster det å bruke motorvarmer

Merkes det på strømregningen - eller snakker vi bare småpenger?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny vi har fått veldig lyst på motorvarmer og helst med kupevarmer også. De tusenlappene det koster å kjøpe og montert har vi oversikt på men lurer på hva dette koster i bruk. Vil vil merke det på strømregningen og tror du det er god totaløkonomi å gjøre dette. Vi kan alternativt leie plass i oppvarmet garasje til 2000 kroner måneden (bor i Oslo). Fint hvis du kan svare oss i dag.

Benny svarer:

Heisann! Nei, jeg tror ikke akkurat at dere vil få store bekymringer med strømregningen, selv om dere bruker motorvarmer! Dette er nemlig en rimelig - og effektiv - måte å varme opp bilen på.

Strømprisene varierer jo enormt om dagen og avhenger også hvor i landet man bor. Men som en tommelfingerregel skal det hardt gjøres å bruke mer enn en krone i timen på motorvarmer i en vanlig bil. Kupevifte kommer da i tillegg. Styrken på de varierer også, men 1350 watt er ganske vanlig. Da snakker vi rundt om en krone i timen der også.

Som et utgangspunkt kan du si at en times bruk er riktig i 10 minus, er det 15 minus bruker du varmeren i 1,5 timer osv.

Oppvarmet garasje er jo deilig, men fy som det tydeligvis koster. Da tjener dere i alle fall kjapt inn motorvarmeren og den fungerer også når dere er andre steder med bilen.

LES OGSÅ: Slik unngår du at bilen får kuldesjokk

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her: