Så bra fungerer kunstig intelligens i bilen

Her har det skjedd mye på kort tid. Se video:

Mercedes er i ferd med å ta ledelsen i bilverden på det vi kaller infotainmentsystem – eller multimediasystem – i bilene sine.

Her har de lansert en rekke nyheter på sine biler de siste årene. Skikkelig fart på sakene ble det i forbindelse med lanseringen av dagens E-klasse.

Nå har de på nytt lagt lista høyere i nye A-klasse og elbilen EQC. Sistnevnte er en bil som over 2.200 nordmenn har bestilt.

De har litt av hvert å glede seg til. Se demontrasjon av talestyringen i MBUX i videovinduet øverst i denne saken.

Her kan du lese alt vi vet om Mercedes nye elbil - EQC

MBUX

MBUX heter det nye systemet til Mercedes – det står for Mercedes-Benz User Experience.

I tillegg til to gode digitale skjermer som dekker omtrent halve dashbordet, har man altså lagt inn imponerende mye software. Inkludert kunstig intelligens.

En helt ny og avansert talestyring er også på plass. Mange andre systemer forstår gjerne bare preprogrammerte setninger. For eksempel "Raise temperature".

Med MBUX kan du snakke helt vanlig, slik du ville gjort til et menneske. Du kan si, "I'm cold. Make it warmer in here" (jeg fryser, skru opp varmen"), og bilen vil forstå det og handle deretter.

Nå vil Mercedes gjøre som alle andre

Kunstig intelligens

Systemet er imidlertid mer avansert enn som så. Fordi det er snakk om AI (artificial intelligence), eller kunstig intelligens på norsk, lærer etterhvert bilen deg å kjenne.

Jo bedre kjent den blir med deg og vanene dine, jo mer vil den tilpasse seg akkurat deg.

Det kan brukes til blant annet å foreslå spillelister for deg, basert på din musikksmak, eller å minne deg på en telefonsamtale.

Hvis du sier at du er sulten, foreslår MBUX restauranter i nærheten, viser deg menyene deres og sjekker prisene.

Du kan lese mye mer om det nye infotainmentsystemet her