Så billig kan du få tøff stasjonsvogn med 4x4

Vi gikk på jakt etter bilene mange har lyst på.

Vinteren er rett rundt hjørnet og vi har funnet brukte stasjonsvogner med firehjulstrekk til 200 000 kroner som er perfekte å møte vinter og snø med.
Vinteren er rett rundt hjørnet og vi har funnet brukte stasjonsvogner med firehjulstrekk til 200 000 kroner som er perfekte å møte vinter og snø med.

Om sommeren noen gang kom i år, er vi litt usikre på, men om den gjorde det så den definitivt over nå. De fleste har vel nå funnet fram igjen isskrapa og begynt å tenke på når man skal sette på vinterhjulene.

Hvordan er det med deg i år – har du planer om å skaffe deg en skikkelig vinterbil som er egnet for norske vinterveier? En med litt høy bakkeklaring og firehjulstrekk som tar deg greit fram etter nattens snøfall - selv om brøytebilen ikke har kommet enda?

Ikke sier råd du? Det behøver slett ikke koste så mye. Bare se hva vi fant til 200.000 kroner. Her får du i tillegg god plass, forholdsvis kraftige motorer, samtidig som du har tilnærmet personbil-komfort.

2008 Skoda Octavia Scout. Kr 198.500,-

Skoda-Scout
Skoda-Scout

For å se hele annonsen klikk her:

Skoda Octavia. Dette er fornuft på fire hjul. Med høyere fjæring, offroadstyling og firehjulstrek blir den slett ikke noe dårligere. Bilen er nøktern og grei på alle måter. 2-liter dieselen på 140 hk er både en kjent og ikke minst god motor også. Den kombinerer lavt drivstofforbruk med et hyggelig moment.

Firehjulstrekksystemet er Haldex 4. Det vi si at bilen i utgangspunktet er forhjulsdrevet, men at så fort forhjulene spinner, så sendes kraften bakover til bakhjulene i løpet av millisekunder.

Dette eksemplaret har riktignok gått et stykke, men bilen har komplett servicehistorikk og har også ny registerreim og nye bremser. Så her bør det være mer bil igjen.

Dette kan bli den nye perfekte familiebilen for nordmenn:

2007 Volvo XC70 D5. Kr 211.000.

Volvo-XC70 (Foto: Faksimile fra finn.no)
Volvo-XC70 (Foto: Faksimile fra finn.no)

For å se hele annonsen klikk her:

Volvo XC70 har de siste årene vært en skikkelig drømmebil for mange norske familier.

Dette en Summum-utgave – noe som betyr en raust utstyrt variant. Diesel-motoren på 2,4-liter yter hele 185 hk og er sterk som en bjønn.

Når en slik bil som dette koster bare litt over 200 000,- så er det jo klart et lite vedheft ved den. I dette tilfellet høy kilometerstand og et tidligere liv som Taxi, dog nennsomt kjørt av eieren selv og bare i ett år. Etter det har den gått som “konebil”.

Noen av disse bilene har hatt litt trøbbel med automatkassene – så en liten sjekk i så måte kan derfor være på sin plass. I kjent Volvostil bør også bremser og forstilling sjekkes.

Volvo benytter seg – som Skodaen over – også av Haldex firehjulstrekksystem. Naturlig nok siden det er svensk system. Dette er det definitivt mest vanlige systemet og det benyttes i mer enn 15 bilmerker.

Les også: Brukt taxi kan være kjempesmart bilkjøp


2005 Subaru Outback 2,5. Kr 193.500

Subaru-Outback
Subaru-Outback

For å se hele annonsen klikk her:

Ikke alle vil ha dieselbil, men har mer sansen for en litt kraftig bensinmotor. Da kan denne Subaruen være et alternativ. Her finnes en 2,5-liter boksermotor på 165 hk. En god, men litt småtørst motor – her i kombinasjon med automatgir.

Subaru har også et annet, mer avansert, permanent og bedre firehjulstrekksystem enn de to andre bilene. Når føret virkelig blir krevende, så er det denne du kommer helt fram med.

Bilene har legendarisk god driftssikkerhet, men byr ikke på samme statusen som for eksempel Volvoen over.

Velger du en Subaru med dieselmotor (2-liter 150 hk), får du en nyere bil til samme pris, men kombinasjonen diesel og automat får du ikke i Subaruen.

Les også: Disse 4x4-eierne er mest fornøyd