Så billig kan du få BMW

Det trenger ikke å være dyrt å kjøre tysk premiumbil.

Du får både sportslige 3 serie, familievennlig 5 serie og direktørbil fra BMW for under 30.000 kroner.
Du får både sportslige 3 serie, familievennlig 5 serie og direktørbil fra BMW for under 30.000 kroner.

Hvis en bare leter en liten stund, er det mulig å finne mye fint på bruktbilmarkedet til svært lav pris – også fra BMW.

Du må selvsagt glemme mange av kriteriene som gjelder ved kjøp av bil som koster ti, 15 eller 30 ganger ganger så mye – men om du tilpasser forventningene kan du til gjengjeld bli minst like fornøyd med billigbilene.

Det vi imidlertid vil påpeke med en gang, når det kommer til kjøp av biler i denne prisklassen, er at du MÅ dra og se på og kjøre bilen selv.

Og har du en kompis som har peiling, så ta han med deg. For her kan det fort ligge skjulte kostnader.

Kravet vi har stilt i denne runden blant de aller billigste bilene, er at de er EU-godkjent og har dekk til å kjøre gjennom vinteren med.

LES OGSÅ: Passat CC og Mercedes-Benz CLS: Se så billige de er blitt

Direktørbil til gi bort-pris

BMW 728i annonsen
BMW 728i annonsen

Den første i trekløveret vårt er vaskeekte direktørbil. Vi snakkes selveste 7-serie her. Prisen er 29.000 kroner ferdig registrert, for 1996-modellen.

Dette er tredje generasjon 7-serie, og en populær bruktbil. Kjøreegenskapene er imponerende for en så stor bil, plassen god og utseendet faller i smak hos de fleste, selv om det nok begynner å bli noe utdatert.

Med denne satte også BMW en ny standard for komfort og utstyrsnivå.

Men det har jo gått noen kilometer siden akkurat den bilen vi har funnet, rullet ut av fabrikken. Faktisk 542.000, for å være presis.

Vi har ikke sansen for de ettermontert frontlyktene og "bling"-grillen, men det er en smakssak. Det er vel slikt som "ungdomen likar"?

EU-godkjent

Vi er som alltid noe skeptiske til biler som er gått såpass langt. Særlig de som har litt stor motor og mye utstyr som er dyrt å reparere. 2.8-literen på 193 hk er ingen billig kraftkilde, hverken å kjøre eller å fikse på.

Som så mange andre 7-serier er det også automatgir, noe som kan by på noen problemer etterhvert som bilen eldes.

Men i annonsen loves det at bilen er i meget bra teknisk stand, EU-godkjent til mars 2016 og at det nettopp er tatt service.

I tillegg følger det med vinterdekk.

728iA: Se hele annonsen her

Les mer om denne typen 7-serie i vår bruktbilguide her

Se vår bruktbilguide for BMW her

Familiefavoritten

BMW 520i annonsen
BMW 520i annonsen

Har du bruk for plass til hund, bagasje og barneseter, er det gjerne stasjonsvogn som gjelder. 5-serien til BMW har alltid vært en populær familiebil.

Nå begynner modellene fra slutten av 90-tallet, E39-karosseriet, å bli svært så billige.

Vi fant en 1998-modell 520iA - med ikke alt for avskrekkende 247.000 kilomet på telleren.

E39 er en av de aller mest vellykkede modellene til BMW. Her ble konkurrentene grundig parkert - og komfort, kjøreglede, plass og spreke motorer var blant egenskapene som ble løftet fram.

Mye utstyr

På bruktmarkedet finnes det massevis av disse bilene - i ulik stand. Den vi har valgt har en prisantydning på 29.530 kroner, og da får du skinn, automatgir, multiratt, cruise control, takluke og klimaanlegg med på kjøpet.

Også denne loves å være velholdt - og det er byttet mye slitedeler. Bilen er EU-godkjent fram til januar 2016 - og det følger med både sommer- og vinterdekk.

Dette er heller ingen bilig bil å fikse på, men her finnes det i alle fall svært god tilgang på deler, også brukte og uoriginale.

520iA Touring: Se hele annonsen her

Les mer om denne generasjonen BMW 5-serie her

Velholdt og pen

BMW 320i annonsen
BMW 320i annonsen

Til slutt kommer en aldri så liten godbit. vi snakker den kjøreglade 3-serien som kom på starten av 90-tallet. 1997-modellen vi har funnet har dessuten pent skinninteriør, bra med utstyr og viktigst av alt: Ikke rust. I alle fall om vi skal tro forhandleren i Moss, som selger bilen.

Den grønne sedanen er kanskje ikke helt moteriktig med tanke på fargen, men det trekker opp at den ikke er ødelagt av diverse styling - og at den leveres med full servicehistorikk.

Prisantydningen er 27.990 kroner - og selv om bilen er gått 246.000 kilometer, bør det fortsatt være mye bil igjen her.

Friskt fraspark

Under panseret sitter den velkjente rekkesekseren på 2-liter. Den yter 150 hk - og gir bilen frasparket du forventer av en BMW. Den sørger forresten også for noen friske bensinregninger...

Forøvrig er den EU-godkjent fram til mars 2015 - og det følger med både vinter- og sommerdekk.

En skade på høyre side av støtfangeren bak er den eneste feilen det opplyses om i annonsen.

320iA: Klikk her for å se hele annonsen

Dette er de minst pålitelige bilene