Så billig får du god vinterbil med 4x4

Vi har testet brukt Ford Kuga – dette må du vite om den:

Ford var relativt tidlig ute med en biltype som har tatt av salgsmessig: Nemlig kompakt-SUV-ene. Det er den biltypen som har økt mest de siste årene.

Kuga heter Fords variant. Den kom første gang i 2008 og var med oss til 2012. Det er også bilen vi tar en nærmere titt på i denne ukens bruktbiltest.

Denne Kugaen er fra tiden Ford eide Volvo og Kuga deler blant annet firehjulsdrift-system og en del understelldeler med Volvo XC60 fra samme tid.

Ford ga Kuga et sporty design og hyggelige kjøreegenskaper som heller litt mot det sporty. De priset den relativt høyt som ny, men bilene var absolutt ikke uten suksess.

BILLIG 4x4: En litt snerten og kompakt bil med firehjulsdrift behøver ikke å koste mye. Ford Kuga i ukens bruktbiltest er et eksempel på det.
BILLIG 4x4: En litt snerten og kompakt bil med firehjulsdrift behøver ikke å koste mye. Ford Kuga i ukens bruktbiltest er et eksempel på det.

Dette må du betale nå

Det gjør at utvalget av brukte biler er godt. Dessuten er prisene hyggelige på denne første generasjonen av modellen. Du får den billig på bruktbilmarkedet. Vi snakker om SUV med firehjulsdrift til under 50.000 kroner for de eldste. Da riktignok med 200.000 eller mer på kilometertelleren.

Legger seg flat etter dette:

For rundt 100.000 kroner får du en 2012-modell som har rundet 100.000 kjørte kilometer og som er godt utstyrt.

Men som alltid – det er absolutt noen ting man bør vite om og være oppmerksom på for man griper lommeboka og løper av gårde for å kjøpe billig firehjulstrekker.

Hva det er på Ford Kuga får du vite ved å se videoen til denne saken.

Vi takker Birger N Haug Outlet, Røyken for lån av Ford Kuga.

Les også: Nå er den billig – derfor tror vi prisene vil stige

Video: Se vår bruktbiltest av Ford Kuga her: