Volvo XC70 har gått ut av produksjon, men du kan gjøre gode bruktkjøp på denne.
Volvo XC70 har gått ut av produksjon, men du kan gjøre gode bruktkjøp på denne.

Så billig får du denne barskingen nå

– Den er like vanlig som svenske bartendere i Oslo.

Bilnyhetene de siste ukene har blant annet handlet om nye Volvo S90 Cross Country.

Ikke helt uten grunn. Dette er nemlig bilen som mange nordmenn drømmer om. Det er også bilen som skal videreføre arven til den smått legendariske Volvo XC70.

En høyreist, tøff, romslig og godt utstyrt stasjonsvogn med firehjulstrekk. Ikke rart slikt blir populært her hjemme. Biltypen passer jo oss nordboere med plassbehov, utfordrende klima og vel så utfordrende veinett – en dash status på toppen gjør heller ikke saken dårligere.

Så har da også XC-serien til Volvo vært en suksess. Den er omtrent like integrert i norske garasjer og utenfor hytter, som svenske bartendere er på utesteder i Oslo.

Det finnes mange brukte XC70

Dermed så er det slett ikke rart at nye V90 Cross Country har fått mye oppmerksomhet. Men som så ofte før; smaker det så koster det. Drøyt 600.000 er fra-prisen med minste motor, laveste utstyrsnivå og manuelt gir.

Med andre ord – nye V90 Cross Country vil for mange forbli nettopp med drømmen …

Vi var på avdukingen av Volvo V90 Cross Country, les mer om det her:

Ønsker du allikevel en Volvo Cross Country til deg og familien, så finnes det håp. I bruktmarkedet. Da er det selvfølgelig forgjengeren Volvo XC70 vi snakker om igjen. For som sagt disse bilene finnes det mange av. Nesten 400 eksemplarer er til salgs i Norge nå. Ikke bare det, de har også vært på markedet i mange, mange år.

Så en del av bilene har fått rikelig med både år og kilometre på bakakselen. Det gjør så klart noe med prisene, som kanskje for enkelte er overraskende lave nå.

Volvo XC70: Like trygg som et godstog fra NSB

Slik ser en 2004-modell Volvo XC70 ut innvendig. 
Slik ser en 2004-modell Volvo XC70 ut innvendig. 

Hel,pen og grei bil til 50.000,-

Den billigste får du for bare 13.000 kroner. På det kjøpet får du riktignok med en mangellapp. Den bilen er også den litt uvanlige, første generasjon av XC70 og vil sikkert bli en klassiker om kun kort tid.

Kan du legge 50.000 kroner i en XC70 så begynner det å hjelpe. Du får en bil som er både hel, pen og i grei stand, selv om den er 14 år gammel og har gått 250.000 kilometer. I alle fall om vi skal tro annonsen.

Vil du ha bil som har gått kortere så får du en velutstyrt 2010 modell som har gått 100.000 kilometer for drøyt 300.000 kroner. Mens de aller siste bilene som ble produsert og er så nært en ny bil du kan komme, ligger på rundt 650.000 kroner.

Selvfølgelig finnes det et hav av biler i mellom de eksemplene som her er nevnt.

Volvo XC70 finnes i tre generasjoner. Den første gikk fra 1997 til 2000. Den neste gikk fra 2000 og fram til 2007, da siste generasjon kom på markedet.

Derfor mener Lotta dette er verdens sikreste bil

Dette bør du sjekke før kjøp

Volvo XC70 er laget med tanke på den aktive familien, som dette reklamebildet fra 2004 også viser. 
Volvo XC70 er laget med tanke på den aktive familien, som dette reklamebildet fra 2004 også viser. 

Selv om disse bilene generelt er gode, så gjelder det også her, som ved alle andre bruktbilkjøp, å undersøke bilen nøye før kjøp. Jo eldre og høyere kilometerstand, dess nøyere bør man sjekke.

God eier- og servicehistorikk er alltid viktig. En noenlunde fersk EU-kontroll gjør aldri saken dårligere.

Slitte bremseskiver og klosser er en vanlig feil. Det samme er kuler og ledd i forstillingen. Sjekk at registerreim er byttet og når den skal byttes igjen. Feil på dieseldyser forekommer. Det samme gjør både girkasse- og turbohavari. Begge deler er dyrt … Volvo har også hatt en del irriterende elektronikkfeil på disse modellene.

På plussiden kan man nevne svært gode seter, god komfort, høy sikkerhet, gode ytelser og bra plass. Firehjulstrekk-systemet kommer fra svenske Haldex og sørger for god framkommelighet og det er også driftssikkert.

Selv om Volvo XC70 altså nå for lengst er borte fra nybilutstillingen, så kan dette fortsatt være en staselig bil som vil være å se på norske hyttetun i mange år framover.

Les også: Denne Volvoen har mange nordmenn på ønskelista