Det er mye å velge mellom av elbiler på bruktmarkedet i Norge. Selv den nyeste ut, Model X (midten) kan du få kjøpt brukt allerede.
Det er mye å velge mellom av elbiler på bruktmarkedet i Norge. Selv den nyeste ut, Model X (midten) kan du få kjøpt brukt allerede.

Så billig får du brukt elbil

Her er det mye penger å spare.

I skrivende stund ligger det over 1.300 brukte elbiler til salgs i bruktmarkedet. Det gir et mangfoldig utgangspunkt for å finne en bil i din prisklasse.

Prisene starter på rundt 30.000 kroner for en bil som kan kjøres og brukes, uten å gjøre noe mer med den. Da snakker vi tidlige utgaver av Citroën Saxo Electric, Peugeot 106 Electric og diverse Think-modeller.

For de litt mer ”vanlige” elbilene, må en gjerne sette av drøyt 70.000 kroner. Da kan du få et pent eksemplar av Mitsubishi i-Miev.

Videre oppover på prisskalaen kommer Nissan Leaf. Disse starter på rundt 100.000 kroner.

Dette er verdens mest solgte elbil

Vær obs

Det er ingen tvil om at du får mye bil for pengene her.

– En del av de eldre bilene har riktignok ikke like lang rekkevidde som de nyeste utgavene, men bor du for eksempel i Drammen og pendler til Oslo, trenger du heller ikke all verdens rekkevidde, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

I utgangspunktet er det heller ikke så mye å være obs på ved kjøp av brukt elbil.

– Det er ofte gode garantiordninger på batteriene. Hvor mye de «slites» handler mye om hvordan de brukes. Hvis en stadig vekk kjører bilen tom for strøm, og bare lader på hurtigladestasjoner, så brytes batteriene ned raskere, påpeker Broom-Benny.

Disse bilene vrakere vi først og sist

– Varmepumpe viktig

Han råder også til å finne ”norske” biler, eller biler med norsk utstyrsnivå. Det handler ikke bare om å få den norske garantien, på fem år.

– Det er ikke alle elbiler som har varmepumpe. Det har en god del å si for rekkevidden på vinteren. Så med mindre du får et solid avslag i prisen, bør du gå for en modell med varmepumpe.

De dyreste modellene på finn.no er naturlig nok Teslaer. Det er allerede en rekke utgaver av SUVen Model X til salgs på bruktmarkedet. Prisene her starter på i underkant av en million kroner.

– Det gjelder å se på lommeboken og bruksmønsteret sitt, og så finne en bil som passer, er rådet fra Brooms bilekspert.

Brukt elbil

Her finner du de brukte elbilene på finn.no

Her finner du de brukte elbilene på autodb.no

Gigantene samarbeider om en svært viktig bil

Mye nytt

I år og neste år vil det komme mye nytt på markedet, og det kan også ha en effekt på bruktbilprisene.

– Det er gjerne sånn, at når nye biler med mer utstyr og bedre rekkevidde blir introdusert, så blir disse mer populære. I årene framover kommer det til å skje mye med elbilmarkedet. Det å kjøpe brukt, gjør at du unngår det verste verditapet, sier Broom-Benny.

Elbil: Hvor lenge holder egentlig batteriene?