Chrysler 300 C satte seg selv ettertrykkelig på kartet da den kom i 2005. Et design som raskt ga den betegnelsen gangsterbil, sørget for å skille den fra de andre stasjonsvognene. Men så forsvant den ut av nyhetens interesse – og nå kan du få den veldig rimelig på bruktmarkedet.
Chrysler 300 C satte seg selv ettertrykkelig på kartet da den kom i 2005. Et design som raskt ga den betegnelsen gangsterbil, sørget for å skille den fra de andre stasjonsvognene. Men så forsvant den ut av nyhetens interesse – og nå kan du få den veldig rimelig på bruktmarkedet.

Så billig får du barskt «dollarglis» – med 4x4

Her har prisen rast.

Du tar kanskje ikke til takke med en helt vanlig familiebil. Du vil gjerne ha noe som skiller seg litt ut og ser tøft ut, som har god plass og masse komfort – og gjerne i kombinasjon med firehjulsdrift. Og viktigst av alt - det må være til en "fornuftig" pris.

Vel, da har vi et forslag til deg: Chrysler 300 C. Nå får du en 2005-modell som ble kjøpt ny i Norge, har bra med utstyr og altså firehjulsdrift, til særdeles hyggelige 236.000 kroner. Ikke er kilometerstanden på 135.000 avskrekkende heller.

Det er ganske enkelt uvanlig mye dollarglis for pengene.

Les også: Ny farge på bilen – det blir fort veldig dyrt

Ruvende amerikaner

Ja, vi våger altså å kalle den et dollarglis. Et glis som forøvrig domineres av en diger, glinsende grill. Den ser rett og slett ut som den skal spise de fleste andre på veien til frokost, og er ganske fornøyd med akkurat det. 

Det er altså en ruvende bil, som måler over fem meter i lengde. Det er jo en amerikaner, og der skal som kjent alt være stort.

Fronten er ruvende og ikke akkurat strømlinjeformet. Men særpreg har den massevis av.
Fronten er ruvende og ikke akkurat strømlinjeformet. Men særpreg har den massevis av.

Den bygger på Mercedes E-klasse anno 2003-2009, og kjøreegenskapene er som nevnt komfortable. Men du bør ikke forvente å kunne kjøre underholdende. Da er det fullt stopp.

Forøvrig er ikke 300 C, som normalt har bakhjulsdrift, kjent for å være spesielt god på vinterføre. Men den fella unngår du altså her, siden vi har funnet en av de få som har firehjulsdrift.

Les også: Kan taxi-kjørt gangsterbil være et godt kjøp?

3,5-liters motor

Men som familiebil er kanskje ikke det så viktig. Da er det mer interessant å merke seg at bagasjerommet er på hele 630 liter. Det er ikke så mange av datidens biler som kunne måle seg med det.

Bilen vi har funnet har forøvrig en bensinmotor på 3,5 liter – ikke dieselmotoren – hvilket jo er helt i tråd med gjeldende miljøpolitikk. 

Dette er en av svært få Chrysler 300 C som ble solgt ny i Norge – og den har dessuten firehjulsdrift. Faksimile: Finn.no
Dette er en av svært få Chrysler 300 C som ble solgt ny i Norge – og den har dessuten firehjulsdrift. Faksimile: Finn.no

Om du tror at 3,5-literen byr på en skikkelig kraftpakke, tar du imidlertid feil. Her er det hentet ut beskjedne 249 hk. Og den krever fjærlett høyrefot for at du ikke skal bruke over literen på mila. 0-100 km/t trenger den 8,8 sekunder på. Ikke tregt, men altså ingen rakett.

Klikk her for å se hele annonsen

Unik mulighet

Verdt å merke seg med bilen vi omtaler her, er altså at den er norsk. Det var saktens ikke mange av disse som ble solgt nye her til lands. Egentlig var ikke salgstallene så bra som forventet noe sted. Den mistet på mange måter nyhetens interesse ganske raskt.

Det betyr imidlertid at du har veldig gode muligheter til å sjekke opp historikken, som virker å være særdeles god. Den har blant annet nettopp vært inne til storservice nå nylig, og blitt tatt godt vare på av én eldre eier.

Utstyrslisten omfatter blant annet skinn, navigasjon, automatgir, farget glass, hengerfeste og takluke.

Les også: Tre biler for deg som nekter å gi opp drømmen om Amerika

Dyr bil

Innvendig er det lite som levner tvil om at dette er en amerikansk bil. Digert ratt, store skinnseter og litt mer plast og billig følelse enn de tyske premiumbilene.

Dette var tross alt en særdeles folkelig modell hjemme i USA – det var norske avgifter som gjorde den så kostbar.

La oss ta dette med pris. En slik bil kostet over 800.000 kroner tilbake i 2005. Det er nok også noe av forklaringen på det lave salget.

Les også: Gangster-stasjonsvogna forsvinner

Dette må du sjekke

Akkurat den bilen vi skriver om her er grå metallic og har ikke alt for store "bling"-felger. Innvendig er det lyst skinn som gjelder. Det ser bra ut, men kan være litt upraktisk.

Ting å se opp for? Tja, i Brooms egen bruktbilguide sier Benny at Chrysler 300C er kjent som et forholdsvis trygt bruktbilkjøp. 

Men noen punkter er det jo alltid verdt å undersøke. Forstilling og bremser er et svakt punkt som bør sjekkes litt nøye, det samme gjelder alle eklektiske funksjoner og kjjøledelen på klimaanlegget virker.

Det ligger i skrivende stund 16 Chrysler 300 C til salgs på finn.no – men bare to av disse har firehjulsdrift.

Les også: Se hvem som vil kapre en plass blant premiumbilene