tribeca
tribeca

Røverkjøp på ukjent luksus-SUV

Sju seter, 245 hk og alt av utstyr - nå til prisen av en Honda CR-V. Dette er en av de skjulte skattene på bruktmarkedet.

Hørt om Subaru Tribeca før?

Nei, det er kanskje ikke så rart. Denne bilen har nemlig levd et svært anonymt liv i Norge. Da den ble lansert, hadde importøren håp om å selge et 50-talls biler i året. Slik gikk det absolutt ikke.

Over 800 000 kroner

Med 3-liters motor på 245 hk og fullstappet med standardutstyr, ble Tribeca dyr. Altfor dyr. Derfor ble bare en liten håndfull eksemplarer registrert. Mange av dem demobiler som ble stående veldig lenge hos forhandlerne.

I 2006 startet prisen på 775 000 kroner. Med litt ekstrautstyr havnet du kjapt over 800 000 kroner.

Volvo XC90 var en av konkurrentene - les testen her:

Fire biler til salgs

I dag har Tribeca ramlet under 500 000 kroner. Og det er før du pruter! Fire biler er til salgs i Norge akkurat nå og det er ikke akkurat slik at kundene står i kø. I en av annonsene er det snø på bildene - og det er nok definitivt snøen som falt i fjor!

Hva er det så som gjør dette til et smart bruktkjøp? Vi spør Brooms bilekspert Benny Christensen:

4x4 og sju seter

- Tribeca er en luksusbil og jeg er helt overbevist om at den ville blitt en suksess i Norge, hvis den bare hadde hatt en motor som var bedre tilpasset det norske avgiftsnivået. Dagens boxer-diesel hadde for eksempel vært perfekt. Men med 3-liters bensinmotor og 245 hk, gikk avgiftskalkulatoren nærmest amok.

Subaru Forester med diesel er en attraktiv bil - les testen her:

- Nå kan bruktkjøperne til gjengjeld glede seg over en råsterk og nydelig motor veldig få av konkurrentene kan matche. Tribeca er en av de mest velutstyrte bilene på markedet. Her får du virkelig full pakke, sier Benny.

- Dessuten har den kombinasjonen 4x4 og sju seter. Den er det mange som er ute etter! De to bakerste setene har litt trang adkomst, men slik er det jo for de aller fleste bilene i denne klassen.

Trygt kjøp

- Hva med kvaliteten?

- Dette er en Subaru - det betyr at den er bortimot skuddsikker. Jeg har ikke hørt om noen spesielle problemer med denne bilen. Dette er et trygt kjøp, avslutter Benny.

Alle Subaru-modellene i Brooms bruktbilguide - klikk her:

De fire eksemplarene som nå ligger ute til salg varierer mellom 499 000 kroner for en 2006-modell som har gått 87 000 kilometer - til 606 662 kroner for en 2007-modell med 19 900 kilometer på telleren.

Prut i vei

Alle fire står hos merkeforhandlere. Det betyr vanligvis at det ikke er rom for veldig mye pruting. Men i dette tilfellet er det bare å prøve seg. Vi tipper det vil gi resultater!

Til under 500 000 kroner konkurrerer Tribeca plutselig mot godt utstyrte utgaver av Honda CR-V og Mitsubishi Outlander - for å nevne noen. Og i den sammenligningen gir Subaruen deg svært mye bil for pengene.

Brukt Tribeca på finn.no - klikk her:

Brukt Tribeca på zett.no - klikk her:

Svært særpreget interiør og alt du kan tenke deg av utstyr i
  Subaru Tribeca.
Svært særpreget interiør og alt du kan tenke deg av utstyr i Subaru Tribeca.