Rune fikk kommunen til å høvle ned fartsdumpen

Den super-sjeldne Lexusen hans er rett og slett for lav.

Rune fikk et problem da han kom hjem til Stavanger med sin Lexus LFA. Men selv fartsdump problemer er til for å løses! (Foto: Benny Christensen)
Rune fikk et problem da han kom hjem til Stavanger med sin Lexus LFA. Men selv fartsdump problemer er til for å løses! (Foto: Benny Christensen)

Rune Berge Vik fra Stavanger er en bilentusiast utenom det vanlige.

Broom var med da han fikk overrakt sin Lexus LFA tidligere i år. Rune var den første i Europa som bestilte superbilen – og han er foreløpig den eneste i Norden med denne bilen.

Teknologisk mesterverk

Bare 500 eksemplarer skal bygges. Prislappen er på 4,3 millioner kroner.

For de pengene har Rune fått et teknologisk mesterverk som virkelig skiller seg ut i trafikken. Og til våren skal du også få møte han og bilen på TV – når Broom er tilbake på skjermen.

Du får morsom sportsbil til 200 000,- også. Les mer her:

Ringte Teknisk etat

Men det er ikke alltid bare enkelt å eie en superbil. Da Rune kom hjem til Stavanger, oppdaget han nemlig at han hadde et problem i veien der han bor. Et stort problem – i form av en altfor stor fartsdump.

Lexusen har en høyde over bakken på bare 11 centimeter. Men Rune visste råd.

– Jeg ringte Teknisk etat i kommunen og kom i kontakt med verdens hyggeligste menneske, som sørget for å få høvlet ned fartsdumpen slik at den er tilpasset Lexusen, forteller Rune til Dagens Næringsliv.

Lexus 450h: SUV-en som ikke tømmer bankkontoen din:

Tragisk dårlig

I motsetning til mange andre superbileiere bruker faktisk Rune bilen sin også i det daglige. Lexus-interessen er sterkt og intens – og har vart i mange år.

– Etter å ha eid en 1997 VW Passat som var tragisk dårlig – verkstedet påsto det var meg det var noe feil med og ikke bilen – tenkte jeg at nok var nok. Jeg måtte ha noe annet. Noe helt annet. Jeg dro til BMW og fikk ikke en gang prøvekjøre bil.

– Hos Mercedes fikk jeg til nød prøvekjøre en C-klasse, men de virket ikke særlig interessert i å selge meg noe som helst, forteller han.

Bestilt per faks

– Lexus hadde en kampanje som jeg så vidt hadde fått med meg, men hadde jo ikke noen forhandler i Stavanger der jeg bor. Men jeg skulle på sydentur med fly fra Gardermoen og Lexus tilbød seg å komme opp dit så jeg fikk se og prøvekjøre den omtalte IS200-en.

- Den første Lexusen ble bestilt per faks fra Syden dagen etterpå!


Lexus-LFA-bakfra
Lexus-LFA-bakfra


Broom-Benny var med Rune på jomfruturen – les mer her: