Drifting Supra Tor Olav Moen
Drifting Supra Tor Olav Moen

Røykla hele Drammen

Med over 700 hestekrefter går det hett for seg – og ikke alltid som planlagt.

I kveld blir det heftig kjøring på Broom. Vi har fått besøk av to av Europas beste driftere, nemlig Tor Olav Moen og Kim S. Jensen. De kjører henholdsvis en Toyota Supra og en Nissan 200 SX. Begge har over 700 hestekrefter tilgjengelig via noen centimeters vandring på gasspedalen.

Slik blir det gjerne spinning og skrensing, eller drifting av. Og det får vi demonstrert til det fulle i kveldens Broom-episode.

Les også - BILEN MIN: Scotts Toyota Supra

Kjørt i stykker

Drifting Nissan 200 sx havari
Drifting Nissan 200 sx havari

Verken Tor Olav eller Kim holder noe tilbake – og til tider er bilene helt umulige å se inni tåkehavet. Det var nok mange drammensere som lurte på hva som skjedde på havna i Drammen da DEN røykskyen kom sigende innover mot sentrum.

Så hardt gikk det for seg at Kim rett og slett kjørte i stykker motoren på sin 200 SX. Hva ofrer man ikke på underholdningens alter?

Men Supra-en ga seg aldri – og det fikk kveldens gjest erfare. Pål Anders Ullevålseter fikk seg tidenes kjøretur.

- Spinner uansett

Benny Christensen, Kjetil Høye Sviland, Jan Erik Larssen, Tor
  Olav Moen og Kim S. Jensen foran Broom-studio på Drammen Havn.
Benny Christensen, Kjetil Høye Sviland, Jan Erik Larssen, Tor Olav Moen og Kim S. Jensen foran Broom-studio på Drammen Havn.

Drifting blir stadig mer populært. Sporten handler kort sagt om at to og to skal kjøre en viss løype, der den ene følger den andre. Løypa er svingete, og dermed legges det opp til mye skrensing/drifting. Den bilen som ligger bak, skal forsøke å følge den fremste best mulig. Vinkel, røyk og underholdningsverdi er blant kriteriene som avgjør hvem som vinner.

- Det er presisjonskjøring, der effekten selvsagt er viktig. Derfor har vi biler med så mye krefter. Da kan vi bare putte på gir, og det spinner like fint uansett, smiler Tor Olav.

Les mer om drifting her:

Høyt gummiforbruk

I Norge finnes det 40-50 aktive driftere, men det kan være så mange som 150 påmeldte når det arrangeres løp.

- Det går en del gummi når en kjører slik?

- Ja, det kan du si. Et sett dekk holder til halvannen runde på Rudskogen, så vi bytter dekk ofte, forteller Kim.

I tillegg til sin egen bil, har Tor Olav investert i en bil til sønnen, Sondre. 14-åringen har dermed en Supra til rådighet, riktignok ikke med fullt så mye krefter som faren. 250 hestekrefter er likevel mer enn nok.

Les også - BILEN MIN: Svenn Andrés Nisaan 200 SX

Del med dine Facebook-venner