Lørdag kveld meldte politiet om brann en splitter ny Polestar 2 under lading i Oslo. I dag melder Polestar at det ikke ble observert flammer, men røykutvikling og et fåtall gnister. (Illustasjonsfoto)
Lørdag kveld meldte politiet om brann en splitter ny Polestar 2 under lading i Oslo. I dag melder Polestar at det ikke ble observert flammer, men røykutvikling og et fåtall gnister. (Illustasjonsfoto)

Røyk og gnister observert i splitter ny elbil

Meldte om brann i Polestar 2 .

Utleveringene av den helt nye elbilen Polestar 2 er godt i gang i Norge. Så langt skal det være registrert over 1.500 eksemplarer her hjemme.

I begynnelsen av oktober ble det kjent at Polestar valgte å tilbakekalle nesten 2.200 biler, over 800 av disse skal være registrert i Norge.

Årsaken skal være at flere eiere har opplevd at den nye bilen har mistet motorkraft og plutselig stoppet under kjøring.

Polestar tilbakekaller populær elbilmodell

Meldte om brann

Nå melder nyhetsbyrået NTB at en fire dager gammel Polestar 2 lørdag kveld tok fyr under lading, utenfor et bolighus på Lilleaker i Oslo.

– Det sto flammer ut av panseret, og man kunne se røykutviklingen i området, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.36.

Ifølge NTB, kom ingen til skade, og bilen som sto om lag fem meter fra boligen, ble ikke utbrent.

Brannårsaken er ikke avklart. Men senere lørdag kveld kunne Oslo brann- og redningsetat opplyse at røykutviklingen ga seg da bileieren tok ut ladekabelen fra bilen.

Dette branntilfellet skal ikke ha noen sammenheng med tilbakekallingene av Polestar 2.

Kun røykutvikling

Polestar uttaler i dag i en pressemelding at helgens hendelse kun omhandler røykutvikling under lading. Polestar skriver følgende:

Polestar har vært i kontakt med bilens eier, som ønsker å presiserer at det ikke ble observert flammer eller brann i forbindelse med hendelsen. Kunden, som ønsker å være anonym, ønsker å legge til:

- Vår nabo var den som varselet oss om røykutviklingen, og mener å ha sett et fåtall gnister. Da vi ankom bilen var den røyklagt. Vi tok umiddelbart strømmen, og videre koblet vi laderen fra bilen. Brannvesenet ble varslet, og var på plass innen fire minutter. Innen brannvesenet var på plass, hadde røyken lagt seg.

Et team fra Sverige ble umiddelbart satt i kontakt for å undersøke bilen og de første undersøkelsene tyder på at dette ikke er relatert til hovedbatteriet. Det har ikke oppstått lignende episoder i noen av de andre markedene vi opererer i. Vi tar dette svært alvorlig og vil fortsette å undersøke denne situasjonen grundig. Vi vil kommunisere resultatene av undersøkelsene så snart som mulig.

Drøyt 1.500 eksemplarer ruller allerede på norske veier.
Drøyt 1.500 eksemplarer ruller allerede på norske veier.

Endelig i Norge – nå tester vi viktig nykommer

Se vår test av Polestar 2 her: