Renault Scenic_RX4
Renault Scenic_RX4

Renault Scenic RX4: Både genial og litt skummel

RX4 er en ganske unik kombinasjon av SUV og flerbruksbil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hva kan du si om Renault Scenic RX4? Vi trenger en praktisk småbarnsfamiliebil og også firehjulstrekk og det er ikke mye å velge mellom til vår pris som er max 150 000 kroner.

Men så kom jeg over denne ved en tilfeldighet. Den virker jo helt genial men ser også at dere har kåret vanlig Scenic til bruktbilen fra helvete. Vil du fraråde meg helt å vurdere kjøpe av denne?

Benny svarer:

Heisann. Ingen problemer med å skjønne at dere kan falle for denne bilen. Scenic RX4 er en ganske unik kombinasjon av flerbruksbil og SUV og det er sannelig ikke mange biler som kan matche den på det. Enig med deg at den er ganske så genial hvis det er denne kombinasjonen man er ute etter.

Det finnes et lite utvalg av dem på bruktmarkedet, og prisene er abslutt hyggelige. Jeg vil ikke fraråde deg helt å kjøpe, men du bør absolutt være klar over at dette er en bil som dessverre har endel gjengangerproblemer.

Generelt vil jeg anbefale å kjøpe så ny bil som mulig, og aller helst med dieselmotor. Den kler også bilen godt.

Sjekk etter rust i hjulbuer bak og i nedkant av dørene. Vanlige slitedeler som bremser, kuler og ledd i forstilling og foringer bakstilling er også ting du bør sjekke. Torsjonsfjæring bak er ikke lett å kontrollere, men vær oppmerksom på at denne kan ryke, og det er en ganske dyr reparasjon. Elektriske funksjoner er også lurt å sjekke, da dette er en svakhet også hos Scenic.

Generelt er dette litt "ujevne" biler, Noen sliter med problemer nesten hele tiden, mens andre er godt fornøyd.

Det er viktig å kjøpe et eksemplar som har fått stell og oppfølging underveis. Ta også en skikkelig verkstedtest før du kjøper. Og som vanlig for biler i denne klassen: Ta en titt på interiøret også, noen lar ungene få boltre seg i overkant fritt inne i bilen, spør du meg!

LES OGSÅ: Gjør et kupp på ukjent SUV


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: