Clio
Clio

Renault Clio V6 Sport: Reinhekla moro på fire hjul

Nå kan du bli eier av den spesielle bilen.

Renault har både lange og stolte tradisjoner med sporty utgaver av sine mer familievennlige biler. Renault Dauphine 1093, Renault 8 Gordini, Renault 17 Gordini og ikke minst Renault 5 Turbo er både gamle og gode eksempler på dette – bare for å nevne noen.

Alle disse er biler som har brakt med sølv hjem til peishylla for sine eiere etter utallinge motorsportsarrangementer.

Verdig arvtaker

Men det stoppet ikke der. Renault er fortsatt tro mot dette konseptet. Clio V6 Sport er definitivt en høyverdig arvtaker her.

Clio-forfra (Foto: Faksimile fra finn.no)
Clio-forfra (Foto: Faksimile fra finn.no)

Les også: Sporty og elegant - til lavpris:

Nå finnes det et en slik bil til salgs i Norge. For 350 000 kroner kan den bli din. Det er 2003-modell med lave 32 000 kilometer på klokka.

Del med Facebook-vennene dine

Steintøff

Dette er neppe bilen for deg som ikke liker oppmerksomhet.

En liten smule vulgær vil nok noen si, mens andre synes den er steintøff. Annerledes er den i alle fall med sine brede skjermer, store hjul, digre luftinntak og to store eksosrør ut bak.

Renault-Clio
Renault-Clio

Se hele annonsen her:

Clioen har som betegnelsen sladrer om – en V6 motor. Nærmere bestemt en 3-liter som i utgangspunktet kommer fra Laguna, på 230 hk som er montert der man normalt finner baksetet.

Dette gir god vektfordeling og burde rent teoretisk også gitt bilen god balanse, men fakta er at Clio V6 har fått en del "tyn" for litt mystiske og uforutsigbare kjøregenskaper...

Krefter nok

Drivhjulene er selvfølgelig plassert bak, og bilen er såpass sprek at de feite bakhjulene innimellom har problemer med å få feste i asfalten.

Clio-bakfra (Foto: Faksimile fra: finn.no)
Clio-bakfra (Foto: Faksimile fra: finn.no)

Bilen går med andre ord like bra som den ser ut til! 0-100 km/t gjøres unna på bare 6,2 sekunder.

Husker du dette bilmerket?

Del med Facebook-vennene dine

Moro!

Dette er reinhekla moro på fire hjul som du nå har muligheten tilå bli eier av, i tillegg får du får da en bil som ikke veldig mange andre har maken til.

Dette eksemplaret er det kjennere kaller en Mk1 – av siste årsmodell. Den nyere Mk2 ble presentert senere i 2003 og har enda mere effekt for å kompensere for sin høyere vekt.

Kjenner du "ha begjæret" som et sug i magen? Da kan vi opplyse at både Bjørn Einar som selger vogna og bilen befinner seg på Mogreina rett nord for Gardermoen. Fly dit og kjør hjem!

Les også: Fransk sportsbil - finnes det?