Reliant: Disse bilene er noe av det tryggeste du kan kjøre

Jo – det er sant! Les hvorfor:

Reliant Robin er nesten aldri innblandet i ulykker
Reliant Robin er nesten aldri innblandet i ulykker

En stor britisk undersøkelse viser at dette – utrolig nok – er riktig. Ikke mindre enn syv millioner forsikringssaker er gjennomgått i denne nye undersøkelsen.

Og – ja, det overraskende resultatet viser at eierne av disse snodige trehjulere kjøretøyene er de som er involvert i færrest ulykker.

11 skader på 5 år

I følge den britiske undersøkelsen så anmeldte kun 11 av 1174 Reliant eiere i England inn skade til forsikringsselskapet på fem år. Det gir en skadeprosent på rekordlave 0,9 og altså suverent best.

Bare for å sette det hele litt i perspektiv så kan det jo nevnes at gjennomsnittlig skadeprosent i England er på 7,9.

En av grunnene til at Tallene er så lave for den trehjulede bilen er nok at mange eiere – med rette - kjører litt mer forsiktig enn de av oss som har fire hjul. Reliant er nemlig ikke akkurat kjent for å være den mest stabile bilen.

Les også: En av tre bulker i parkeringshus


Tynnslitt image

Mr. Bean i klassisk positur
Mr. Bean i klassisk positur

Noe vi gang på gang her sett i de etter hvert legendariske Mr. Bean-filmene. Hvor den storøyde briten mer enn en gang har sendt nettopp Reliant- bilene over på siden der han småarrogant kommer durende i sin Morris Mini.

At Top-Gear brukte hele åtte minutter i en sending på å vise hvor lett bilene tippet rundt hjalp heller neppe nevneverdig på et allerede tynnslitt image.

Lexus - en versting...

Andre biler som kom gunstig ut i den britiske undersøkelsen var klassiske Aston Martin og Bentley.

Bilen med høyest skadefrekvens er også noe overraskende. Der finner vi nemlig Lexus. Så skal du på ferie til England i sommer så – se opp for Lexus-er i trafikken...

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Damer over tretti bulker mest

Vet du om det finnes noen trehjulet Reliant i Norge? Skriv inn i kommentarfeltet under:

Reliant Robin Super 850
Reliant Robin Super 850