Gumpert Apollo er en av de aller sykeste bilene du kan kjøpe. (Foto: Gumpert)
Gumpert Apollo er en av de aller sykeste bilene du kan kjøpe. (Foto: Gumpert)

Rekordkamp på Nürburgring

Gumpert Apollo skryter av å være verdens raskeste serieproduserte bil. Stemmer det?

6:48 er Radical SR8LMs nye rekord på Nüburgring. (Foto: Radical)
6:48 er Radical SR8LMs nye rekord på Nüburgring. (Foto: Radical)

På Nürburgring Nordschliefe kriger bilprodusentene om å overgå hverandre, men det er en gategodkjent bil som er raskere enn alle andre. 19. august satt nemlig Radical SR8LM ny rekord på den 20,8 kilometer lange banen med tiden 6:48. Det er en tid som er helt hinsides - tidenes raskeste runde er bare 37 sekunder raskere.

Filosofien til Radical har vært å lage en fullblods racerbil, og så bare gjøre minimale forandringer for å få den godkjent til vei. Det gjør den egentlig så godt som ubruklig til alt annet enn banekjøring, og det er derfor ikke så rart at de fleste glatt overser bilen når de snakker om rekorden for serieproduserte biler.

Blant mer normale biler...

Nå er egentlig også Gumpert Apollo en bil som duger mer til banekjøring enn til shoppingturer, men i forhold til Radical er det nærmest for en flerbruksbil å regne. Derfor er det heller ikke rart at du hevder at det er de som har satt ny rekord for serieproduserte biler på Nürburgring Nordschliefe.

Tiden ble vanvittige 7:11.5, og selv om det er 23,5 sekunder tregere enn Radical - er det 11 sekunder raskere enn Dodge Viper. Når du noensinne skal få brukt de fartsressursene til vanlig, aner vi ikke.

Se en av tidenes raskeste forhjulstrekkere prøve seg på Nordschliefe.

Ikke en perfekt runde

710 hestekrefter og 875 Nm er vilt nok i seg selv og når bilen ikke veier mer enn 1200 kilo er du garantert en bra tid. Du må bare klare å holde deg på veien.

Sjåføren er 26-år gamle Florian Gruber, og i løpet av runden gjør han noen småfeil som antagligvis har spist noen sekunder fra runden. Det er forresten nesten umulig med en perfekt runde, siden banen har flere svinger enn vi klarer å telle.

Se den vanvittige runden her: