Her er beviset: Man kan kjøre fra Oslo til Kirkenes på én tank! (Foto: Privat)
Her er beviset: Man kan kjøre fra Oslo til Kirkenes på én tank! (Foto: Privat)

Rekordgutta gir seg ikke så lett

Skulle kjøre Oslo-Kirkenes på én tank. Nå vil de klare enda mer.

- Vi rullet inn i Kirkenes omtrent akkurat på det tidspunktet vi hadde planlagt og håpet på.

- Men det vi ikke hadde håpet på, var at det fortsatt skulle være flere liter diesel igjen på tanken. Og ikke minst: At snittforbruksmåleren i bilen skulle vise 0,34 liter/mil fra starten i Oslo, for 1820 kilometer siden. Vi hadde et optimistisk håp om 0,38 liter/mil, Dette er helt utrolig!

Henrik Borchgrevink og Knut Wilthil har akkurat gjennomført et prosjekt av typen "mange-snakker-om-det-men ingen-gjør-det".

Komme til bunns

Henrik er Ford Mondeo-eier og han var først veldig imponert over hvor lite drivstoff den nye Mondeoen hans brukte. Så begynte han å tenke... Hvis dette virkelig er representativt: Hvor langt er det egentlig mulig å komme på én tank. Og dermed var idéen sådd.

Slike ting må man jo bare komme til bunns i. Og så hjelper det å ha en god kamerat som er minst like nysgjerrig og vitebegjærlig.

Her kan du lese hva Broom synes om Ford Mondeo:

Politiet sjekket

Dermed startet Knut og Henrik fra Oslo lørdag formiddag og satte kursen mot Kirkenes. I teorien ville de kanskje kunne komme til Kirkenes på én tank. Men alle som har kjørt litt bil vet: Det kan være langt fra teori til praksis.

Men - ikke i dette tilfellet!

Gutta kom fram. Politiet i Kirkenes sjekket at det ikke hadde vært noe jusk og fanteri underveis - og så var det klart for en svært etterlengtet pust i bakken for de to sjåførene.

Noen liter igjen

- Ja, over 30 timers sammenhengende kjøring merkes jo. Derfor bestemte vi oss for å stoppe i Kirkenes og nyte at vi faktisk har klart dette. Så nå skal vi ha en god natts søvn. Og så skal vi fortsette i morgen.

- Fortsette?

- Ja, vi har jo fortsatt noen liter med diesel igjen på tanken! Nå er målet å finne ut om vi kan klarte 2000 kilometer på én tank. Etter frokost i morgen skal vi legge av gårde igjen. Så følg med, følg med, sier Henrik og Knut.

Mange biler bruker mye mer enn de egentlig skal. Les mer her:

dieselforbruk-turen
dieselforbruk-turen