Råtøff morobil trenger ikke å koste mye penger

Med denne blir du lagt merke til.

Den ser egentlig ut som den kunne stilt opp på et billøp når som helst. Men det er altså en 'vanlig' Audi A1 – som har fått noen viktige oppgraderinger. Her kan du få mye moro for pengene. Alle foto: Privat
Den ser egentlig ut som den kunne stilt opp på et billøp når som helst. Men det er altså en "vanlig" Audi A1 – som har fått noen viktige oppgraderinger. Her kan du få mye moro for pengene. Alle foto: Privat

Audi A1 er kanskje ikke drømmebilen din, sånn i utgangspunktet. Men den lille bilen er faktisk en overraskende kapabel sportsbil, om du får nok krefter i den.

Aller grommest er selvsagt toppmodellen S1. Men vi mistenker at du kan ha det nesten like moro med en bil som nå ligger ute ti salgs – til langt under prisen du må ut med for en S1.

Og det er ingen vanlig A1, heller. Denne er nemlig en sjelden- og fullt utstyrt Competition Line-utgave, som i tillegg er modifisert på et par sentrale områder.

Motoren er optimalisert – og yter nå solide 165 hk. Det er sett ikke småtteri, i en bil som veier omtrent det samme som en litt overvektig humle.

I tillegg er den senket med H&R monotube, som skal skjerpe egenskapene i svinger. Dette er godkjent i vognkortet.

Pris? For denne 2011-modellen, som har rullet 89.000 kilometer, må du ut med 149.000 kroner. Bør være mye moro for pengene, der altså!

Her kan du lese vår test av nye Audi A1

Skiller seg ut

For å understreke for resten av verden at det er en A1 utenom det vanlige, har den også originale Audi Competition-dekaler. Her få du oppmerksomhet på veien!

Det skal også nevnes at tuningen er gjort av Vestfold Chiptuning, og at det følger med garanti på denne. Motoren har fått en betydelig effektøkning, fra de 122 hk den hadde da den ble levert fra fabrikken.

Originalt brukte den relativt "dovne" 10 sekunder på sprinten fra stillestående til 100 km/t. Nå tipper vi tallet ender like over 7 sekunder. Da begynner det virkelig å hjelpe.

Chip kan forøvrig fjernes om ny eier ønsker å ha bilen original.

Eier du en Audi? Fortell oss om det her:

Du legger merke til denne bilen, takket være de originale Audi Competition-dekalene.
Du legger merke til denne bilen, takket være de originale Audi Competition-dekalene.

Utstyrsbombe

A1 er innstegsmodellen til Audi. Men på akkurat denne utgaven ble det ikke spart på noe, da første eier bestilte. Det betyr at du får S-line sportsseter i skinn, svart taktrekk, navigasjon, soltak, DAB-radio og mye annet snadder.

Dette er for øvrigt tredørs-utgaven. Det betyr at du får den bilen som ser finest ut. Men som også er den minst praktiske, og den med minst plass.

Er du ute etter en fullverdig familiebil, er vel neppe A1 modellen for deg, uansett.

Gode skussmål

I Brooms bilguide, der det er leserne selv som forteller hva de synes om bilen sin, kommer Audi A1 veldig godt ut. Av 10 poeng, får den et snitt på 8,5 poeng.

Eierne skryter av kjøreegenskaper, lavt forbruk og få tekniske problemer.

– Audi A1 er en kjekk liten bil, med gode kjøreegenskaper og svært feilfri! Bilen har lave driftskostnader og har et forholdsvis lavt verditap. Så har jo bilen et kult utseende da, skriver Nils i sin omtale.

Broom-Benny er i stor grad enig med eierne, men påpeker særlig én viktig svakhet i sin bruktbilguide på Audi A1:

– På biler med 7-trinns DGS-dobbeltclutch-girkasser har det på noen biler vært ulyd ved giring. Denne girkassen har også hatt softwarefeil – som må oppdateres.

Audi har klart å gi også den minste bilen i sortimentet sitt premium preg. I alle fall når den er så godt utstyrt som her.
Audi har klart å gi også den minste bilen i sortimentet sitt premium preg. I alle fall når den er så godt utstyrt som her.

Klikk her for å se hele annonsen

Se opp for

Det er egentlig ingen store ting å se opp for på disse bilene. Driftssikkerheten er bra. Verditapet har de tidligere eierne i stor grad tatt – så heller ikke dette bør by på nevneverdige utfordringer.

Selger lover dessuten å koste på den en service og skal polere før levering til ny eier.

Det noen kanskje vil reagere på er at den er chippet. Effekten er som nevnt betraktelig høyere enn originalt. Men denne leveres med garanti – og nybilgarantien er uansett ikke lenger gjeldende.

PS: I annonsen opplyses at skiltnummer på noen av bildene er fra et gammelt skilt som dessverre ble borte.

Vi gjør oppmerksom på at Broommarked og Broom har samme eier.

En frekk takspoiler og store felger bidrar også til det barske utseende.
En frekk takspoiler og store felger bidrar også til det barske utseende.

Audi A1: Så billig får du den lille snobbebilen nå

I videoen under kan du se test av en Audi i heeelt andre enden av prisskalaen: