Range Rover Evoque har vist seg å være en redning for Land Rover i Norge. Med 478 solgte så langt i 2012 står den for en stor del av det totale salget for det tradisjonelle, britiske merket.
Range Rover Evoque har vist seg å være en redning for Land Rover i Norge. Med 478 solgte så langt i 2012 står den for en stor del av det totale salget for det tradisjonelle, britiske merket.

Range Rover Evoque: Suksessmodell har gitt rekordøkning

663 prosent høyere salg i år enn i fjor.

Land Rover har hatt noen utfordringer rundt salget de siste par årene. De store og dyre modellene, Discovery, Range Rover og Range Rover Sport, har aldri vært ment som volummodeller.

Freelander, som har hatt en vesentlig lavere pris, har vært på markedet noen år, men ikke blitt en storselger det heller.

Men så kom redningen, i form av den kompakte SUV-en Evoque. Med den har salget skutt til værs siden den ble introdusert for halvannet år siden.

Ifølge E24.nohar salgsøkningen vært på hele 663 prosent. Det er ekstreme tall – men så har også antall solgte Land Rovere økt fra 71 på samme tid i fjor, til 542 i år.

LES OGSÅ: Hamann Range Rover Evoque: SUV-er blir ikke mye tøffere

500 i 2013

Av denne totalen utgjør Evoque 478. Altså liten tvil om hva som er årsaken til den gledelige utviklingen.

– Jeg har troen på at det volumet vi har nå vil holde seg, med et stabilt salg på rundt 500 Evoque i året, sier salgsdirektør for Ranger og Land Rover i Norge til E24.no.

Men det er ikke bare salget som har bedret seg. Antall serviceverksteder har nemlig også økt betraktelig, noe som har vært viktig for å kunne gi kundene et godt oppfølgingstilbud.

LES OGSÅ: Rang Rover Sport: Er dette den mest harry SUV-en?

Evoque
Evoque

Bred appell

Redaksjonssjef i Broom, Vegard Møller Johnsen, er ikke overrasket over salgstallene til Evoque.

– Det er en knalltøff bil – som i tillegg byr på morsomme kjøreegenskaper. Den treffer mange målgrupper – i byer og ute på bygda, menn og kvinner og både unge og mer voksne, sier han.

Dette mente Benny etter å ha testet Evoque SD4:

Tøffere framover

Litt mer spent er han på hvordan salget vil holde seg framover.

– Foreløpig har den hatt nyhetens interesse med seg. Den vil jo dabbe litt av det kommende året. Dessuten er det stadig nye og flere konkurrenter i dette segmentet. Og neste år kommer kanskje Porsche med sin kompakt-SUV.

SE VIDEO: Land Rover Defender: Hadde du turt å gjøre dette?

Ny modell

Men Land Rover har en nyhet på vei inn selv også – nemlig nye Range Rover. Status-SUV-en er blitt helt ny og enda større – men likevel opptil 400 kilo lettere enn forgjengeren. Dermed blir også både utslipp og pris lavere.

Noen storselger vil det uansett ikke være snakk om – men det er en viktig modell i sitt segment.

Denne er ventet å komme mot slutten av året – med de første leveringene første kvartal 2013.

Se flere bilder av Evoque med 5 dører her:

Se flere bidler av Evoque med 3 dører her:

LES OGSÅ: Ranger Rover: Luksus-SUV-en blir ny