Range Rover Evoque er en kul, morsom og annerledes bil. Det beste av alt er at den som bruktbil ikke koster avskrekkende mye heller! Foto: Faksimile fra finn.no
Range Rover Evoque er en kul, morsom og annerledes bil. Det beste av alt er at den som bruktbil ikke koster avskrekkende mye heller! Foto: Faksimile fra finn.no

Range Rover Evoque: Nå har morsom-SUV-en blitt bruktbil

God nyhet: Den koster mindre enn du tror!

Ikke alle av oss er så stinne av gryn at vi kan kjøpe den bilen vi til enhver tid har mest lyst på. Det positive for oss i denne kategorien bilkjøpere er at alle nybiler blir bruktbiler etter hvert - med dertil reduserte priser som kan gjøre drømmebilen oppnåelig allikevel.

Da den kule annerledes SUV-en Range Rover Evoque kom i fjor, nølte vi ikke med å kalle den for en av årets morsomste bilnyheter.

Del med Facebook-vennene dine

Dette skrev vi i testen:

"Er du ute etter å få en mest mulig praktisk og fornuftig bil for pengene så kjøp deg en Toyota RAV4 eller en Kia Sportage – og la være å lese videre. Du vil antakelig bare bli provosert av at det som skulle vært en voksen og fornuftig motorjournalist nærmest i barnslig fryd kan glede seg så mye over det som er en upraktisk, altfor dyr bil med uvanlig høy ”se på meg-faktor”.

Mye å glede seg over med andre ord - men prislappen er ikke en av de tingene.

Range Rover Evoque har vist seg å være en redning for Land Rover i Norge. Med 478 solgte så langt i 2012 står den for en stor del av det totale salget for det tradisjonelle, britiske merket. (Foto: Benny Christensen)
Range Rover Evoque har vist seg å være en redning for Land Rover i Norge. Med 478 solgte så langt i 2012 står den for en stor del av det totale salget for det tradisjonelle, britiske merket. (Foto: Benny Christensen)

Hvis en vanlig Evoque blir for kjip:

Nå som bruktbil

Men som nevnt: Nye biler blir etter hvert brukte. Engelske biler er jo tradisjonelt heller ikke de som holder seg aller best i pris - til ergrelse for dem som skal selge, men til glede for oss som skal kjøpe.

Vi fant et fant et tilfeldig eksemplar av arten Range Rover Evoque, med dieselmotor på 150 hk, firehjulstrekk, skinninteriør og generelt godt utstyrt utgave til 459 000 kroner.

Nesten-ny vaskekte Range Rover for godt under 500 000 kroner!  (Foto: Faksimile:  finn.no)
Nesten-ny vaskekte Range Rover for godt under 500 000 kroner! (Foto: Faksimile: finn.no)

Se hele annonsen her:

Testbilen vi kjørte var en mer oppjazzet utgave og med større motor enn den som her selges, men så sto det anstendige 849 000 kroner på prislappen også – så det skulle bare mangle.

Blir oppnåelig

Men du kan altså bli eier av en slik bil – som attpåtil nesten er helt ny, med fabrikkgaranti og bare så vidt over 3000 kilometer på telleverket for ca. 450 000 kroner. Vi begynner med andre ord å nærme oss halv pris – dermed blir den oppnåelig for mange.

Er det fortsatt for dyrt, finnes den med forhjulstrekk – til en lavere pris i utgangspunktet.

Skulle det likevel mangle noen kroner, ja, da er det bare å vente et år til, mens man fyller opp sparegrisen ytterligere, samtidig som prisen synker ...

Er dette verdens mest harry SUV?

Vi konkluderte slik i vår Evoque-test: Med tanke på opphavet, konkluderer jeg med at gamle nyheter absolutt kan være godt nytt. Dette er en bil som enten appellerer til ”ha-begjæret” som hos undertegnede, eller til det motsatte for dem som (i alle fall delvis – med rette) mener dette er en bil som er bortimot meningsløs, upraktisk, vulgær og for dyr. Sistnevnte har et godt utvalg kjønnsløse, kjedelige biler å velge mellom de også – så de slipper å gå ...

Range-Rover-Evoque.-forfra (Foto: Benny Christensen)
Range-Rover-Evoque.-forfra (Foto: Benny Christensen)

Lek – nå!

Den gamle litt loslitte floskelen om at livet er for kort til å kjøre kjedelige biler passer bra her. Jeg vil i alle fall leke – nå, for dette er fanken snyte meg den morsomste bilen jeg har kjørt på lenge. Som den sindige gudbrandsdølen jeg er pleier jeg å la fornuften styre, men her blir den fullstendig overkjørt av det emosjonelle.

Testbilen koster 849.000 kroner. Det er selvfølgelig helt meningsløst dyrt for en kompakt tredørs bil med begrenset plass. Men du verden så moro de får det, de som gir blaffen i slike fornuftige innvendinger.

Les hele testen her:

Hva er din mening om Range Rover Evoque – skriv inn i kommentar feltet under: