Land_Rover Range_Rover_Evoq
Land_Rover Range_Rover_Evoq

Range Rover Evoque: Duger den som familiebil?

Her har det dukket opp et akutt "må ha"-behov.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg sitter og leser om nye Range Rover Evoque på broom.no og fikk den der veldig gode følelsen av at ”den MÅ jeg ha”!!!”. Regner med at du som bilmann kanskje kjenner deg igjen i den?

Men holder denne bilen som familiebil tror du? Vi er forbi barnevognstadiet men trenger plass til fire og et brukbart bagasjerom i det minste.

Benny svarer:

Hallo! Jada, jeg er kjent med at et akutt ha-begjær suger seg fast i mellomgulvet. Av og til går det over av seg selv. Andre ganger ikke...

Endelig er snart den nye baby-Range Roveren her! Har på følelsen at jeg har sett skisser og bilder av den i årevis. Og – JA- den ser skikkelig fet ut! Vi i Broom gleder oss skikkelig til å teste den.

Så til spørsmålet: Bilen har en lengde på drøye 4,3 meter (som 5-dørsutgave, og det er den du må ha i tilfelle) og plasserer seg da omtrent på Toyota RAV4-størrelse. Altså ikke veldig stor. Den blir derfor som en kompakt SUV å regne, og er noe mindre enn Freelander.

Jeg har naturlig nok ikke sett bilen enda, men regner førerplassen som ”bankers” og bakseteplassen som helt grei i alle fall om barna ikke har blitt for store. Bagasjeplassen omtales som overraskende stor – størrelsen tatt i betraktning.

Bilen ser uvanlig tøff ut, og vi tipper at denne kan bli en liten ”konebil-slager” i Holmenkollåsen. Med firehjulstrekk og høy bakkeklaring forserer man lett trikkeskinner og brostein i Bogstadveien også ;-)

Jeg antar også at mange av disse – akkurat som Audi Q5, Volvo XC60 og Mitsubishi ASX - vil bli å se med skiboks på taket.

Synes absolutt du skal ta med familien på en testtur når bilen i løpet av kort tid er på plass hos norske forhandlere. Får dere plass – så kjøp! Tror dette er høstens kuleste bilnyhet!

Del med facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Nå er denne veteranbil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: