Range Rover
Range Rover

Range Rover: Dette kan være risikosport

Helge drømmer om klassisk SUV - men er det lurt?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Har en 1998 mod Range Rover 2,5 turbo diesel som er kjørt 226 000 km. Har fått opplyst at det er kostet på bilen ca 120000 i forskjellig på bilen og spesielt elektronikken. Bilen ser ganske strøken ut og selger forlanger 140000 for bilen. Høres dette bra ut? M.v.h Helge

Benny svarer

Hei Helge. Det er generelt litt vanskelig å prissette disse bilene, det avhenger veldig mye av teknisk stand, utstyr og utseende. Men i utgangspunktet høres denne prisen grei ut, selv om det nok ikke er noe kupp.

Gamle Range Rovere kan være skikkelig risikosport, og med denne kilometerstanden kan egentlig alt skje. Det med at det er kostet på bilen 120 000 kroner kan kanskje på en måte høres betryggende ut - men det er absolutt grunn til å frykte at det bare kan være begynnelsen.

Du må i alle fall være klar over at dette blir noe spesielt rimelig bilhold. Tvert imot må du være forberedt på at ting kan ryke og jeg vil absolutt anbefale å ha en økonomisk buffer klar for slike ting.

Kvaliteten er i beste fall ujevn og dette er ingen billig bil å ha på verksted. Til gjengjeld får du en bil med massevis av sjarm og særpreg. Det er da også slik at svært mange Range Rover-eiere har et lidenskapelig forhold til bilen sin. Da tåler de også at de ofte kan ha noen nykker.

Du kan lese mer om bilen i bruktbilguiden vår, her:

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!