Qoros   ett helt nytt bilmerke som vil etablere seg i Europa i løpet av 2013.
Qoros ett helt nytt bilmerke som vil etablere seg i Europa i løpet av 2013.

Qoros GQ3: Må kanskje skifte navn

En stor tysk konkurrent reagerte på en bestemt bokstav ...

En av de mest spennende nykommerne i bilbransjen akkurat nå er dette merket: Shanghai-baserte Qoros. De tar mål av seg å bli det første kinesiske bilmerket som for alvor klarer å etablere seg i Europa.

Til å klare det har de hyret inn en rekke veteraner fra europeiske bilbransje, blant dem sjefdesigner Gert Hildebrand som har en fortid fra blant andre Opel, VW og sist Mini. Dessuten jobber mange tidligere Saab-ingeniører nå for Qoros.

Del med Facebook-vennene dine

I salg mot slutten av året

I mars skal de vise bilen på bildet over, Qoros GQ3, for første gang på bilutstillingen i Genève. Planen er at den skal være i salg i Europa mot slutten av dette året.

Men om bilen får hete GQ3, se det er nok et annet spørsmål.

LES OGSÅ: Denne bilen får ikke vi kjøpe

Vant i retten

Audi har nemlig ikke veldig mye sans for navnevalget til Qoros. De har i flere år nå brukt bokstaven Q på sine SUV-utgaver. Det startet med Q7, siden har Q5 og Q3 kommet etter.

Audis advokater har derfor gått til retten i Tyskland og krevd navnebruken stoppet. Det skal de ha lykkes med i første omgang, foreløpig er det ikke kjent om Qoros gir seg med det, eller går videre med saken.

Det er grunn til å anta at Koreanske og Japanske biler er de som kanskje må avgi markedsandeler til nykommeren når den kommer til Europa på slutten av 2013.
Det er grunn til å anta at Koreanske og Japanske biler er de som kanskje må avgi markedsandeler til nykommeren når den kommer til Europa på slutten av 2013.

Også Ferrari har hatt navnetrøbbel – les mer her:

Ble overrasket

I en uttalelse sier imidlertid kineserne at de er overrasket over at Audi gjør dette – samtidig som de også hevder at Audi tidligere har blitt informert om navnevalget.

Nå holder de alle muligheter åpne, og understreker også at GQ3 ikke nødvendigvis var tenkt som det endelige navnet på bilen.

Vestlig standard

Foruten design tilpasset det europeiske markedet, lover Qoros å komme med høyt sikkerhetsnivå og komfort/kjøreegenskaper som skal være fullt på høyde med vestlige konkurrenter.

De satser også på å tilby mye utstyr, til gunstig pris. Franske merker, samt Opel og Skoda er blant konkurrentene man sikter seg inn mot og det er grunn til å forvente aggressiv prising på bilene.

LES OGSÅ: Derfor skal denne bare selges i Kina

Qoros GQ3 skal være bygget etter
Qoros GQ3 skal være bygget etter

LES OGSÅ: Gamle Volvoer skal leve videre i Kina: