Prut til selgeren blir sint!

Det er rådet fra Brooms bilekspert - og faren til en pakistansk drosjesjåfør.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har kjøpt bil noen ganger nå og alltid følt at jeg ikke har klart å få til noe spesielt godt kjøp. Hører jo alltid om de som får prutet ned prisen og får med det ene og det andre i prisen. Jeg er nok den motsatte. Dessuten er det jo selgeren som er proff på dette, han selger mange mange biler i året mens jeg kjøper en sjelden gang og sikkert er lett bytte. Jeg har lest at du også har bakgrunn fra denne delen av bransjen. Kan du gi et godt råd om hvordan man best går fram i en slik situasjon? Er det noen gode "knep" du kan dele?

Benny svarer

Heisann! Nei dette er ikke lett. Jeg er ikke særlig glad i å prute selv heller - føler meg liksom så innmari kjip da. Tror nok kanskje jeg er en bedre selger enn kjøper.

Men det handler om noen få enkle ting – forberedelser.

Finn ut hva du skal ha. Sett deg nøye inn i prisene. Hva skal du ha av utstyr? Sørg for å ha finansiering i orden. Sett forhandlere / selgere opp mot hverandre, ta gjerne med tilbud fra en konkurrent og vis fram og be om et enda bedre.

Det er lettest å gjøre gode kjøp på "små" bilmerker og mindre populære modeller. Biler som selges lett får man ofte ikke gode kjøp på – for de blir solgt uansett. Utgående modeller og demobiler kan være gode kjøp.

En pakistansk drosjesåfør fortalte meg en gang at faren hans hadde lært ham at han skulle prute til selgeren ble skikkelig sint – da visste han at det ikke var mer å gå på når det gjaldt pris, og at man gjorde et godt kjøp.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter? Erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: