Mannen hadde pådratt seg parkeringsbøter for 22.500 kroner   da ble bilen tauet inn. Men han hadde likevel ingen planer om å betale for seg... Illustrasjonsfoto. (Foto: Magne Turøy, ba.no /ANB)
Mannen hadde pådratt seg parkeringsbøter for 22.500 kroner da ble bilen tauet inn. Men han hadde likevel ingen planer om å betale for seg... Illustrasjonsfoto. (Foto: Magne Turøy, ba.no /ANB)

Prøvde å stjele sin egen bil fra inntauingstomten

Bileieren hadde ikke råd til å betale 22.500 kroner i P-bøter.

Da bileieren skyldte 22 500 kroner i parkeringsgebyrer ble bilen hans tauet inn. Han hadde ikke råd til å betale og forsøkte å få ut bilen fra inntauingstomten på annen måte. Det gikk galt, skriver ba.no.

Den arbeidsledige mannen har blant annet livnært seg som pirattaxisjåfør, går det fram av dommen mot ham.

Blakk

I april i 2010 hadde mannen opparbeidet seg en gjeld på hele 22 500 kroner til Bergen parkeringsselskap. Selskapet beordret inntauing til Falcks inntauingstomt i Møllendalsveien.

Bileieren syntes dette var urettferdig. Han hadde ikke penger til å betale alle bøtene, forklarte han i forrige uke i Bergen tingrett.

Mannen klarte å ta seg inn på området gjennom et hull i gjerdet på nattetid før Falck hadde åpnet. Han hadde med bilnøklene, og satte seg i bilen for å vente på en mulighet til å kjøre ut av området.

Se bildene: Elleville parkeringer

Oppdaget mannen

Han regnet med at portene til området etter hvert ville bli åpnet, og da ville han benytte anledningen til å stikke av med bilen.

Mens han satt og ventet i bilen sin, kom en ansatt i Falck for å undersøke bilen som sto parkert ved siden av 39-åringens bil. Den ansatte oppdaget mannen, og fant det påfallende at det befant seg en person i denne bilen.

Kjørte på Falck-ansatt

39-åringen oppdaget deretter at porten sto delvis åpen, og han bestemte seg for å prøve å kjøre ut.

Bilen traff Falck-medarbeideren i leggen. Bilen holdt da ikke stor fart, slik at offeret ikke ble påført skader eller blåmerker.

Bileieren fortsatte deretter å kjøre mot porten, før han kjørte på porten for å komme seg ut av området. Den ansatte som sto og holdt porten på utsiden, måtte kaste seg vekk for ikke å bli truffet av porten.

39-åringen klarte imidlertid ikke å ta seg ut av området fordi en av de ansatte i Falck hadde kjørt fram en av firmaets biler slik at utkjøringen ble sperret.

Etter at tiltalte hadde stoppet bilen, gikk en ansatt bort til bilen for å ta kontakt med han. Han åpnet døren på førersiden.

Tok fram hammeren

Tiltalte tok da en hammer opp fra mellomrommet mellom framsetene, og holdt denne opp med den ene hånden. Medarbeideren forklarte i retten at han fant denne situasjonen så alvorlig at han smelte igjen bildøren fordi han ikke visste hva tiltalte kunne finne på og hva han eventuelt ellers kunne ha i bilen.

Politiet ankom stedet etter kort tid, og tok raskt kontakt med 39-åringen. Han oppholdt seg fortsatt i bilen bak låste dører og fulgte ikke politiets ordre om å åpne døren.

Først da polititjenestemannen tok fram et redskap til å knuse ruten med og ved hjelp av håndbevegelser tydelig viste for tiltalte at ruten ville bli knust hvis han ikke låste opp, etterkom tiltalte politiets ordre, går det fram av dommen.

Dommerne skriver at det er «gjennomgående for tiltalte å reagere med vold eller annen farlig atferd når noen prøver å sette grenser for tiltaltes handlinger». Men fordi saken er blitt svært gammel før den kom opp for retten, slipper han å sone i fengsel.

Straffen på 120 dagers fengsel ble derfor gjort betinget med en prøvetid på to år.


Du kan lese mer om bil og trafikk på ba.no – her:


SE OGSÅ: Her tar hun hevn mot parkeringsvakten