Promilletatt to ganger - på én time

Burde tatt bussen hjem etter første gang. Men dengang ei.

Gjøvik mannen ga seg ikke med bilkjøringen etter at han ble stoppet og mistet lappen. Han kjørte like godt hjem   og ble tatt en gang til! Illustrasjonsfoto. (Foto: Joakim S. Enger, siste.no/ANB)
Gjøvik mannen ga seg ikke med bilkjøringen etter at han ble stoppet og mistet lappen. Han kjørte like godt hjem og ble tatt en gang til! Illustrasjonsfoto. (Foto: Joakim S. Enger, siste.no/ANB)

Etter å ha blitt promilletestet og fått førerkortet beslaglagt, satte Gjøvik-mannen seg i bilen igjen og kjørte hjem. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

Mannen ble først stanset i sin bil ved CC Gjøvik av en UP-patrulje i 10-tida mandag. Patruljen opplevde ham som påvirket av alkohol, og tok ham med til politihuset for en blåseprøve med såkalt intoxylizer.

Kjørte egen bil hjem

Prøven bekreftet at han hadde over tillatt mengde alkohol i blodet, så politiet beslagla mannens førerkort. Deretter ble han dimittert.

Litt senere oppdaget politiet at han ikke hadde tatt bussen hjem. Han kjørte sin egen bil. Dermed rykket en patrulje ut til mannens bopel i Gjøvik og tok ham med til ny promilletest. Denne gangen blodprøve på sykehuset.

Del med Facebook-vennene dine

To anmeldelser på drøy time

Mannen i 60-årene erkjente den doble promillekjøringen, som førte til to anmeldelser i løpet av en drøy time.

- Promillen hans var ikke veldig høy, men godt over grensen. Han er ingen kjenning av oss fra tidligere, forteller operasjonsleder Jan Olav Bredesen i Vestoppland politidistrikt til Oppland Arbeiderblad.

- Har du opplevd før at folk kjører hjem etter å ha fått førerkortet beslaglagt?

- Det har hendt. Jeg jobbet på Ringsaker for noen år tilbake, og der tok vi den samme damen for promillekjøring tre ganger på én dag. Da begynte vi å bli lei henne.

Du kan lese mer om bil og trafikk på oa.no - her:

LES OGSÅ: Han løp ved siden av bilen sin - og ble tatt for promillekjøring!