Prissjokk for svenske SUV-kunder

Satte ned prisen på Ford Edge med over 60.000 kroner.

Ford Edge selger godt i Norge. I Sverige har en imidlertid bommet på prissettingen, og det har resultert i en kraftig nedjustering. Plutselig er prisen redusert med over 60.000 kroner. Det liker naturligvis de som nettopp har kjøpt bilen til den gamle prisen, dårlig.
Ford Edge selger godt i Norge. I Sverige har en imidlertid bommet på prissettingen, og det har resultert i en kraftig nedjustering. Plutselig er prisen redusert med over 60.000 kroner. Det liker naturligvis de som nettopp har kjøpt bilen til den gamle prisen, dårlig.

Hvis du nettopp har kjøpt deg ny bil, og dessuten lagt igjen en god porsjon penger i kjøpet, er det ikke akkurat et drømmescenario at prisen plutselig kuttes betraktelig, bare noen uker etter.

Verditap er jo fra før den store styggen ulven ved nybilkjøp. Det kommer uansett. Men i Sverige ble det ekstra ille for en del Ford Edge-kunder, da prisene plutselig ble nedjustert med over 60.000 svenske kroner.

De som kjøpte bilen tidligere i sommer betalte nemlig fra 462.000 (439.000 NOK) svenske kroner for det som er ventet å bli volummodellen i Sverige, Edge Titanium 210 hk AWD.

Nå koster den 399.000 svenske kroner (379.000 NOK), og har desuten fått 5 år/150.000 km garanti, som heller ikke er vanlig i Sverige.

Den mer luksuriøse modellen, Edge Vignale, starter på 476.900 svenske kroner. Den kommer til forhandlerne i november.

Solgt over 500 i Norge

Bilnettstedet mestmotor.se skriver at det er ukjent hvor mange som har handlet Ford Edge før prisjusteringen. Hvorvidt Ford i Sverige har tenkt å gjøre noe ut mot disse kundene er også ukjent.

Her hjemme i Norge er Edge blitt godt mottatt. Over 500 nordmenn har kjøpt bilen så langt.

Denne skal gi luksus til folkepris

Slik ser førermiljøet ut i Ford Edge.
Slik ser førermiljøet ut i Ford Edge.

– Skal ikke kutte prisen

Informasjonssjef hos Ford Norge, Anne Sønsteby, sier til Broom at de ikke har planer om noen prisreduksjon som den svenske.

– Vi er svært konkurransedyktige i forhold til våre nærmeste konkurrenter, både med hensyn til fra-priser og utstyrsjustert. Det er derfor ingen planer om noen prisjustering her.

– Hvordan er interessen for toppmodellen, Edge Vignale, i Norge?

– Det er litt tidlig å si noe om ennå. Den har ikke kommet til forhandlerne. Men vi har stor tro på Edge, også i Vignale-utgaven.

Brukt Mondeo: Et av de beste familiebilkjøpene du kan gjøre

Over 700.000 kroner

Startprisen for Edge i Norge er rundt 600.000 kroner. For den prisen får du innstegsmodellen 2.0 TDCI, med 2-liters dieselmotor på 180 hk.

Toppmodellen, 2.0 TDCI 210 hk Vignale, med automat, kommer på drøyt 700.000 kroner.

Prisen er noe høyere enn for eksempel Volvo XC60, men bilen er også en del større.

Topp 5: SUVene med de mest fornøyde eierne

Vil satse på premium

Ford sine Vignale-modeller er del av satsningen på at merket skal ta en større andel av premium-kundene. Både Edge, S-Max og Mondeo er tilgjengelig i Vignale-utgaver, og får mer utstyr, spesiallagede skinnseter og noen diskrete designendringer som skiller dem fra de vanlige utgavene.

I tillegg blir salgsprosessen annerledes, og oppfølgingen i ettertid tettere og mer personlig enn vanlig.

Vignale-modellene lanseres i Norge i november.

Her er et nytt luksusmerke på plass i Norge