Prisbombe med 4x4 og sju seter

Er du langt unna inntektstoppen? Da kan dette være bilen for deg!

PS caddy maxi life
PS caddy maxi life

Stor familie og bruk for firehjulstrekk? Da blir det fort veldig dyrt. Her er det fint lite å velge mellom under 400 000 kroner. Faktisk er det bare en eneste bil som klarer denne kombinasjonen - før nå.

VWs flerbruksbil Caddy Maxi Life kommer nemlig også med firehjulstrekk. Med 1,9-liters TDI på 105 hk og 4Motion blir startprisen 376 830 kroner. Med det er den klassens rimeligste bil.

Fornuftsbil

Caddy Maxi Life er er personbil-preget utgave av varebilen Caddy. Den klarer ikke helt å skjule varebilrøttene og oppleves absolutt ikke som noen påkostet bil. Her er det meste enkelt og funksjonelt.

En Renault med samme oppskrift - les testen her:

Til gjengjeld gir Caddy Maxi Life veldig mye plass for pengene. Dette er en typisk fornuftsbil for de som har mange unger og som trenger en bil som kan gjøre jobben i det daglige.

Mye dyrere

Med firehjulstrekk kan den plutselig appellere til en helt ny målgruppe. Den nærmeste konkurrenten prismessig er Nissan Qashqai+2. Med 2-liters dieselmotor starter den på 390 000 kroner. Nissanen framstår som en litt mer påkostet bil, men plassen er adskillig mindre enn i Caddy.

Les mer om Qashqai i Brooms nybilguide - klikk her:

Og ser vi bort fra Qashqai blir det dyrere. Mye dyrere. SUV-en Chevrolet Captiva med sju seter starter på 445 900 kroner. Nå er vi også innenfor rekkevidde av Mitsubishi Outlander med sju seter - mens Hyundai Santa Fe med samme oppsett koster fra 514 950 kroner.

Sjekk Caddy i Brooms nybilguide - klikk her: