Pris i Sverige: 340.000,-. Pris i Norge: 1.120.000,-.

Enorm prisforskjell på spennende nykommer.

Skal du kjøpe Ford Mustang? Da er det veldig mye penger å spare på å bo i Sverige!
Skal du kjøpe Ford Mustang? Da er det veldig mye penger å spare på å bo i Sverige!

En ekte bil-legende kommer til Europa i 2015, når Ford skal lansere sin Mustang for fullt i vår del av verden.

Dette er sjette generasjon Mustang og naturligvis den mest avanserte Mustangen så langt. Bilen er også en del av selskapets "One Ford"-strategi, det handler om at samme bilmodell skal selges over hele verden, bare med mindre tilpasninger.

Det gjør at Ford skal kunne spare store summer både på utvikling og produksjon. Samtidig senker det terskelen for å kunne tilby Mustang i markeder der salgspotensialet er begrenset.

Alle ville kappkjøre med Norges første Mustang

Svenskepris

Norge er så absolutt ett av dem, det sørger både biltype og pris for. Men likevel: Det var nok få som ble direkte skuffet da Ford Norge forleden kunngjorde startprisen på nye Mustang her hjemme: Den er nemlig på 730.000 kroner. 

For de pengene for du et moderne sportsbilikon med 2,3-liters motor på 314 hestekrefter, i Fastback-versjon. Og i praksis har den ikke mange konkurrenter med tilsvarende ytelser til den prisen.

Men det er ikke bare vi nordmenn som får den nye Mustangen, den skal også selges i vårt naboland Sverige. Prisene der ble kunngjort samtidig med de norske – og du blir kanskje ikke veldig overrasket når vi sier at de er egnet til å gjøre alle Mustang-drømmere ganske så misunnelige?

Mustang skapte de reneste opptøyene

Toppmodellen 

I Sverige starter nemlig Mustang på 320.500 svenske kroner, eller nesten nøyaktig 300.000 norske kroner med dagens kurs.

Det betyr at en svensk bilentusiast kan kjøpe seg to Mustanger, og fortsatt ha penger igjen til en grei bruktbil - for det vi nordmenn betaler for ett eksemplar.

Og det er altså "rimeligste" variant. Forskjellen blir enda større hvis vi sammenligner toppmodellen med V8 og 418 hestekrefter. Den kommer på 366.500 svenske kroner, eller rundt 340.000, omregnet til norske.

Pris i Norge på denne? 1.120.000 kroner, takk.

Hardt straffet 

Da kan vår svenske venn kjøpe seg tre (!) Mustanger med V8-motor, for det vi må betale for én i Norge! 

Det er naturligvis de norske bilavgiftene som gjør det store utslaget her.

En bil som Ford Mustang blir hardt straffet i dette systemet og hvis det er noen trøst, er du i alle fall en solid bidragsyter til statskassa hvis du velger å kjøpe ny Mustang her hjemme!

Hva synes du - henger dette på greip? Si din mening i kommentarfeltet under:

Her gjelder det å ha sterke nerver!

LES OGSÅ: Er det nå du skal kjøpe drømmebilen?