Pris: 149.000 kroner - men du må tråkke selv

Her er trøbilen som koster like mye som en ekte bil.

Håkon Martin Jostad driver bilforretningen Motornova og har for salg denne trøbilen til den nette sum av 149.000 kroner.Foto: Henning Gulbrandsen
Håkon Martin Jostad driver bilforretningen Motornova og har for salg denne trøbilen til den nette sum av 149.000 kroner.Foto: Henning Gulbrandsen

Vil du at guttepjokken skal imponere litt ekstra i olabilløpet denne høsten?

I så fall havner du i godt selskap med oljesjeiker i de arabiske land.

Bilforretningen Motornova i Ringveien i Gjøvik har lagt ut en trøbil for salgs for den nette sum av 149.000 kroner.

– Jeg antar at det finnes bare to av den i Norge. Den andre er i privat eie så vidt jeg vet, sier innehaver Håkon Martin Jostad til Oppland Arbeiderblad.

999 biler

Trøbilen er en Audi Autounion type C, 2013 modell. Eller rettere sagt en replikaprodusert racerbil fra 1936. Bilen er produsert på Audi-fabrikken i Tyskland. Totalt er det laget 999 biler og doningen som står i Ringveien har fått nummer 107.

– Dette er en trøbil av klasse. Den omtales som verdens mest eksklusive. Den har sju gir og kjededrift, skivebrems og håndbrekk. De fleste bilene som er blitt solgt har havnet hos rike oljesjeiker. Vi kjøpte den som utstillingsmodell og den er ubrukt, sier Jostad.

Dyre biler

Motornova i Ringveien har eksistert i fire år og har spesialisert seg på dyre Audier fra 500.000 kroner og oppover. Forretningen har planer om utvidelse med en selger på rimeligere biler.

– Har du prøvd tråkkabilen?

– Nei, jeg har ikke plass til knærne. Og barn har jeg ikke. Men responsen på annonsen har vært god. Dessuten leveres bilen i ei spesialbygd trekasse. Det fine er heller at Møller Bil på Gjøvik ikke har maken, sier Jostad.

Les flere bil- og motorsaker i Oppland Arbeiderblads motormagasin her

LES OGSÅ: Kjøpte svindyr Ferrari - for å kunne kjøpe en annen bil