Porsche Panamera_2010_1024x768_wallpaper_28
Porsche Panamera_2010_1024x768_wallpaper_28

Porsche vil doble salget

Og for å klare det planlegger de noe virkelig oppsiktsvekkende.

Etter mye turbulens etter forsøket på å kjøpe hele VW-konsernet (som til slutt endte med at VW tok over Porsche i stedet), er optimismen og ambisjonene tilbake for fullt hos Porsche.

Porsche er nå i ferd med å bli fullt integrert i VW-konsernet og i den forbindelse har VW-sjefen Martin Winterkorn uttalt at det må være en målsetning å øke det årlige salget med 50 prosent i framtidien - opp til et nivå på 150 000 biler.

Må ut av Tyskland

Men i intervjuer hjemme i Tyskland denne uken går Porsche-sjef Matthias Mueller lenger. Han erklærer at målet bør være å doble salget innen 2018 - og etablere Porsche over 200 000 biler årlig.

Bare for noen år siden hadde det vært temmelig utenkelig. Men nå vokser Porsche-familien rekordraskt. Ny Cayenne og Panamera er på plass og i de nærmeste årene kommer også medium-SUV-en Cajun, en rimelig innstegs-roadster og en targa-versjon av Cayman - for å nevne noen.

En ting er imidlertid modeller. Noe annet er kapasitet til å kunne produsere så mange av dem. Og Muller er klar på at Porsche må ut av Tyskland og produsere biler i andre deler av verden for å klare dette.

Offisielt: Her er Porsches kommende SUV

USA og Kina

Det er absolutt noe som har vakt stor oppsikt blant Porsche-puristene. For de fleste av dem er Porsche tysk. Punktum. De har allerede måttet svelge at Porsche ikke lenger bare lager sportsbiler. Nå skal de kanskje begynne å produsere biler i land som USA og Kina også!

Dette betyr også at Porsche for alvor tar steget bort fra å være en nisjeprodusent. Og med full backing fra det mektige VW-konsernet, er det absolutt grunn til å tro at de hårete målene kan nås - ja, kanskje også overgås.

LES OGSÅ: Slik ser David Beckhams Porsche ut: