Porsche-nyhet avslørt uten kamuflasje

De tester ut neste generasjon Cayman. Ser du hva som blir nytt?

Porsche Cayman 001 (Foto: Scoopy)
Porsche Cayman 001 (Foto: Scoopy)

Da Porsche bestemte seg for å lage en modell som flere hadde råd til, endte de opp med Boxster. Det var en liten cabriolet, som var priset langt under sine større søsken.

Men i kjent Porsche-stil var de gode kjøreegenskapene beholdt – takket være midtmontert motor. Gunstig pris og høy kjøreglede gjorde bilen populær.

I 2005 kom endelig coupe-versjonen av Boxster – som fikk navnet Cayman. Ganske snart er det dessuten duket for ny versjon – rundt disse tider neste år, for å være litt mer presis.

Mindre effekt – og lavere vekt

Porsche Cayman 004 (Foto: Scoopy)
Porsche Cayman 004 (Foto: Scoopy)

I mellomtiden skal Porsche gjøre noen grep her og der – og noen veldig store endringer fra nåværende Cayman blir det ikke. I alle fall ikke som du kan se.

Folk flest må nok kikke både to og tre ganger for å avsløre nyhetene på designet. Noe av det mest åpenbare blir LED-lysene i fronten, større luftinntak og en vesentlig større bakrute.

På motorsiden blir det mer spennende nyheter. Det ligger an til at både forbruk og utslipp av CO2 skal bli lavere.

LES OGSÅ: Porsche kutter prisene på Cayman og Boxster

Billigere

Porsche Cayman 003 (Foto: Scoopy)
Porsche Cayman 003 (Foto: Scoopy)

Det ser dessuten ut til å komme en ny innstegsmodell med firesylindret motor, som kanskje kan gi en enda hyggeligere pris.

Den får nok noe lavere effekt enn de 265 hk som er tilgjengelig i dagens utgave. Tro imidlertid ikke at den blir noe tregere selv med litt mindre hestekrefter, for vi antar at nye Cayman har gjennomgått en slankekur som gjør at det blir mindre masse å drasse på.

Hvis du ikke har tid til å vente til neste sommer, kan du eventuelt legge inn et bud på de to som ligger tilgjengelig på finn.no. Den billigste er priset til 649 000 kroner.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Brooms nybilguide på Cayman