Porsche kutter prisene på Cayman og Boxster

Spesialmodeller for Norge gjør at prisene går ned inntil 142 000 kroner. Nå kan du gjøre et lite Porsche-kupp.

Porsche Cayman 09 side
Porsche Cayman 09 side

Det norske avgiftsnivået er ikke hyggelig for biler med stor motor. Et av merkene som rammes hardest av det er Porsche.

Det tar fabrikken og importøren konsekvensen av. Porsche kommer nemlig nå med spesialmodeller for Norge. Her snakker vi motorer som er tunet ned. Mindre hestekrefter - og dermed også mye lavere avgifter.

Ned til 211 hk

Det er de to minste modellene, Cayman og Boxster, som nyter godt av dette. De to er utstyrt med en 2,9-liters bensinmotor som i dag yter 265 hk (Cayman) og 255 hk (Boxster).

Les mer om disse to i Brooms bruktbilbase - klikk her:

Nå er ytelsen skrudd ned til 211 hk og det gjør at prisene går kraftig ned.

Rimeligste Porsche

Den nye Cayman-utgaven blir 142 000 kroner rimeligere enn utgaven med 265 hk. Den starter nå på 725 000 kroner.

Mer lyst på storebror 911? Den kan du lese om her:

Boxster får ny startpris på 695 000 kroner. Det er 118 000 kroner rimeligere enn med 255 hk. Dette er også den klart rimeligste Porschen du kan kjøpe ny i Norge.

Kjapp automat

Snakker vi da trøtte sinker med dårlige prestasjoner? Neida. Med 211-hesters motor gjør Cayman 0-100 km/t på 5,8 sekunder. Boxster bruker ett tiendel mer.

Kjøper du bilene med Porsches PDK-automatkasse, blir tallene henholdsvis 5,7 sekunder for Cayman og 5,8 sekunder for Boxster. Pristillegget for denne er på 25 000 kroner.

Nye modeller

Porsche har nylig bekreftet at de jobber med nye modeller som skal bli enda billigere enn Cayman og Boxster. Det er blant annet snakk om en rimelig innstegs-Porsche som skal baseres på veldig mye VW-teknologi.

Det er også en dårlig skjult hemmelighet at Porsche lenge har jobbet med en medium-SUV som så langt har gått under navnet Roxster. Den kommer til å ha mye til felles med Audi Q3 og skal konkurere med biler som BMW X1 og Mercedes GLK.

Panamera er nyeste Porsche-modell. Les prøvekjøringen her:

Porsche-Boxter-09-bakfra
Porsche-Boxter-09-bakfra