Porsche Cayenne: Dette kaller vi heftig taxi

Slik kan resultatet bli når man både er bilentusiast og taxieier.

Porsche Cayenne taxi steinb (Foto: Juni Jonsson / privat)
Porsche Cayenne taxi steinb (Foto: Juni Jonsson / privat)

- Dette er jo arbeidsplassen min. Og som kjent er det viktig å ha det gøy på jobben. Derfor klarte jeg ikke å la være å kjøpe Porsche Cayenne da tanken først hadde satt seg i hodet mitt, forteller Ivar Jonsson (50) fra Lom.

Han har en av Norges defintivt tøffeste taxier. Skal du ha taxi i Lom, kan du nemlig være så heldig å få kjøre med Ivar i hans Porsche Cayenne!

Mange reaksjoner

- Jeg har hatt den i ett år nå og kjørt rundt 75.000 kilometer. Og så langt er jeg strålende fornøyd. Det har ikke vært et eneste problem med bilen - og jeg har hatt mange morsomme timer på jobb, forteller Ivar.

- Men hva sier kundene til bilen, tipper du har fått mange reaksjoner?

- Ja, så absolutt! Mange blir nok litt overrasket først. Vi har ganske mye syketransport og særlig når jeg står i ro og venter, er det mange som kommer bort for å kikke og slå av en prat. Og det er jo selvfølgelig kjempehyggelig for en som har bildilla selv, forteller Ivar.

Porsche-Cayenne-taxi-siden (Foto: Juni Jonsson / privat)
Porsche-Cayenne-taxi-siden (Foto: Juni Jonsson / privat)

SUV-ene med minst feil og problemer - her får du oversikten:

Mye langkjøring

- Og de trives de som sitter på også?

- Klart de gjør! Dette er jo en utrolig komfortabel bil. Den har blant annet luftfjæring, noe som også er smart i forhold til å komme seg inn og ut av bilen. Særlig eldre kan ha vansker hvis bilen er for høy. Men her er ikke det noe problem. Jeg har også blitt utrolig glad i motoren. Den er sterk og god og har et utrolig dreiemoment, forbikjøringer går som en lek, forteller Ivar og legger til:

- I motsetning til taxier som går i byer, går mine biler i mye langkjøring. Det er fort 18 mil hver vei oppover og nedover dalen. Det er selvfølgelig fin kjøring for bilens del, slitasjen blir mye mindre enn om det hadde vært stopp og start og kjøring over trikkeskinner og dårlig astfalt hele tiden.

Nydelig natur - og heftig bil. Denne kombinasjonen kan du altså oppleve i Lom. (Foto: Juni Jonsson / privat)
Nydelig natur - og heftig bil. Denne kombinasjonen kan du altså oppleve i Lom. (Foto: Juni Jonsson / privat)

God følelse

I dag har han to andre biler i "stallen". En Volvo XC60 og en Skoda Octavia 4x4.

- Jeg har også hatt Volvo XC90, en veldig bra bil som taxi. Det var litt motorproblemer med den, men ikke verre enn at man kan leve med det. Og økonomien var absolutt god, det var en svært enkel bil å selge brukt. I det hele tatt har jeg aldri hatt problemer med få god pris for bilene mine. Jeg spekker dem som regel opp med omtrent alt tilgjengelig utstyr og følger dem skikkelig opp, da blir de også svært attraktive som bruktbiler.

- Men hvordan er økonomien i å ha en Porsche Cayenne som taxi?

- Det vet jeg jo strengt tatt ikke før jeg har solgt den og kjenner verditapet. Men jeg har en god følelse på det også. Så langt har den absolutt ikke vært dyrere enn en mer "alminnelig" bil ville vært i drift. Det koster mer å kjøpe den, men når man først har bilen, er ikke det noen avgjørende kostnad. Og så er det det med trivselen på jobben igjen - det har en stor verdi for meg!

LES OGSÅ: Du kan kjøpe din egen London-taxi

Hva blir det neste?

- Helt til slutt må vi jo bare spørre: Hva kjøper du etter å ha hatt en sånn bil?

- He he. Det er det mange som har spurt meg om! Det er jeg faktisk ikke sikker. Det kommer jo også litt an på hva jeg får for Cayennen når den dagen kommer. Men det kan godt hende at det blir en ny Cayenne, så langt er det i alle fall ikke noe som gjør at jeg ikke har lyst til å fortsette med den bilen, avslutter Ivar.

Del med Facebook-vennene dine

Et sjeldent syn som taxi - men i Lom kan du altså kjøre Porsche Cayenne som taxi! (Foto: Juni Jonsson / privat)
Et sjeldent syn som taxi - men i Lom kan du altså kjøre Porsche Cayenne som taxi! (Foto: Juni Jonsson / privat)

LES OGSÅ: Brukt taxi kan være et lite kupp

Vet du om andre spesielle biler som går som taxi? Fortell i kommentarfeltet under: