Porsche Boxster blir "baby-Carrera GT"

Her er nye Porsche Boxster Spyder. Lettere - og mye kulere.

Porsche Boxster Spyder bak
Porsche Boxster Spyder bak

Spyder er en av de legendene blant modellbetegnelser i Porsche-historien. Denne gang vil navnet pryde hekken på en sportslig Porsche Boxster, som har blitt slanket 80 kilo i forhold til den "vanlige" Boxster S.

Navnet kjenner vi fra en av bilhistoriens mest omtalte ulykker. Skuespillerlegenden James Dean møtte sin skjebne i en 1954-modell Porsche 550 Spyder. Det var en ren konkurransevogn som veide inn på nette 550 kilo.

Porsche Boxster Spyder foran stille
Porsche Boxster Spyder foran stille

Letteste Porsche i salg

Porsche Boxster Spyder kommer til å veie 1275 kilo. Det er ned 80 kilo i forhold til "standardbilen" og blir med det den letteste Porschen til salgs per dags dato.

Les mer om Boxster i Brooms bruktbilguide - klikk her:

Men, det er ikke vekten eller det økte fokus på sportslighet vi i Broom faller mest for ved denne bilen - det er de to humpene bak setene.

Vises i Los Angeles

Disse strekker seg bakover motorluka, og gir bilen et klart Carrera GT-preg. Slik burde hver eneste Boxster se ut. Dette fjerner det som er igjen av "frisør-aura" og gir bilen et helhetlig preg.

USA er et svært viktig marked for Porsche. Det er slett ikke tilfeldig at bilen skal vises første gang på Los Angeles Motor Show i neste måned. Så kommer den til Europa på nyåret.

Lyst på ny Porsche? Les mer her: