En far kjøpe denne som kjøre opplæringsbil til sine barn, men noe gikk galt og sportsbilen ble bare stående.
En far kjøpe denne som kjøre opplæringsbil til sine barn, men noe gikk galt og sportsbilen ble bare stående.

Porsche 912: Sportsbillegenden sto i en skrothaug i 24 år

Men nå er den klar for å komme ut av garasjen.

Jo da, det er en Porsche som står her. Og hvem har ikke en gang drømt om å ha en snerten, liten, rød Porsche i garasjen? De aller fleste bilinteresserte, vil vi tro ...

Nå kan drømmen gå i oppfyllelse. Denne garasjen skal nemlig ryddes – og bilen selges!

Bilen er som nevnt en Porsche, nærmere bestemt en 1968 modell 912, altså den litt rimeligere utgaven av 911, med firesylindret motor og den er på mange måter oppfølgeren til den legendariske 356 modellen.

Prisene stiger

912 modellen har slitt litt med å oppnå samme status som "storebror" 911, men de siste årene har også denne modellens popularitet økt betraktelig. Prisene er definitivt på vei oppover og bilen er en klassiker.

Oppryddingen er i full gang...
Oppryddingen er i full gang...

Porsche 911: Folke-sportsbil til 200 000,-

Det var nåværende eiers far som i sin tid kjøpe bilen. Planen var at barna skulle lære å kjøre med denne. Det var usedvanlig god tanke, men av en eller annen grunn ble bilen stående i garasjen. Lenge. Bak skrot, planker og annet rask ... Synd.

Omlakkert

Ryktene sier at den skal ha stått siden 1980, men at den ble omlakkert i 1987, da ble den også brukt litt i et par år, før den igjen ble parkert. Siden har den stått mens skrothaugen over og rundt har vokst.

Nå har de altså familien bestemt seg for å selge den til noen som både kan ta vare på den og endelig gi den et verdig liv.

Se der ja! Endelig ute i dagslys for første gang siden 1989.
Se der ja! Endelig ute i dagslys for første gang siden 1989.

Du får kontakt med selger her:

Vi har tidligere skrevet om biler som har vært så rustne at de knapt kaster skygge lenger og sjeldne Shelby Mustanger med trær voksende opp av motorrommet. Sett i forhold så har denne klart seg veldig bra.

Les om Shelby Mustangen her:

Lett objekt

Et par småbulker og noen riper har den riktignok pådratt seg under skrothaugen, men rent mekanisk skal den være rimelig grei. Skikkelig ettersyn kreves nok uansett før den atter er klar for landeveien.

En skikkelig runde med bøtte og svamp behøves nok også.

Den har også noe feil med det elektriske anlegget. Det bør ikke være noen uoverkommelig utfordring. Disse bilene har jo ikke stort mer enn en lysbryter og en ledhning bak til coilen.

Fine biler selges for 250 000 kroner på det internasjonale markedet.
Fine biler selges for 250 000 kroner på det internasjonale markedet.

Prisen er satt til 8500 dollar (ca. 47.000 kr) og er neppe noen upris. Fine biler av denne typen omsettes for 200.000–250.000 kroner på det internasjonale markedet.

Les også: Unik sportsbil med adelig fortid – funnet i en hekk