Porsche 911: Ikke rart seerne faller for dette.

Langt blondt, hår og klassisk Porsche er en skikkelig "manne-magnet"

Mange menn lar seg tydeligvis fascinere av kombinasjonen klassisk Porsche og dame med langt, lyst hår.  (Foto: IMCD / STV)
Mange menn lar seg tydeligvis fascinere av kombinasjonen klassisk Porsche og dame med langt, lyst hår. (Foto: IMCD / STV)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Jeg har etter å ha sett krimserien "Broen" blitt helt fortapt i både politikvinnen og ikke minst Porschen hun kjører. Som Porsche-entusiast regner jeg med at du også har benket deg foran TV-en? Min henvendelse til deg gjelder først og fremst bilen (selv om jeg gjerne hatt tak i dama også)!

Nå kjenner jeg at det kribler i gassfoten etter hvert som asfalten tørker opp - og vurderer alvorlig å gå til anskaffelse en lignede bil som den vakre politikvinnen i serien kjører.

Kan du være så snill og gi meg noen opplysninger om denne bilen slik som årsmodell, pris, hva jeg må være oppmerksom på - og alt annet som jeg må vite og noen av dine mange gode råd? Jeg har aldri hatt noen sportsbil tidligere, men ser for meg å kunne legge ca 200.000 kr i prosjektet.

Benny svarer:

Heisann! Må innrømme at jeg dessverre ikke har fått med meg denne serien. Svensker er jo gode på krim og dansker er bra på serier - så det overrasker ikke at resultatet er vellykket. Porsche og pen dame trekker neppe ned det heller.

Det er flere som har spurt meg om det samme som deg. Jeg har blitt stoppet på bensinstasjonen og ukjente folk har sågar ringt meg privat for å få opplysninger om bilen - felles for dem alle er at de også er svært fascinert av denne politidamen... Har flere kompiser som også har nevnt denne bilen (og damen)

Tror jeg en gang for alle kan fastslå at det ikke er uten grunn at damer ofte brukes som trekkplaster ved billanseringer.

Ettersom jeg ikke har fått med meg dette, så blir jeg jo litt nysgjerrig og måtte sjekke litt rundt det. Bilen som Saga Norén (Sofia Helin) kjører i serien er en liten nøtt.

Eies av rekvisitør

Det skal visstnok være en 911S fra 1977. Problemet er bare et "S"-betegnelsen på 911-er forsvant i 1975. Fargen heter "Earth Green", men ble ofte kalt "Oliven". Den forsvant også i 1975, men kunne leveres på spesialbestilling senere.

Tåkelys og Fucs-felger med sort sentrum tyder på at det er en litt nyere bil enn 1975, men den har blanke lister rundt vinduene og blanke lykteringer. Jeg mener at det ikke fantes på 1977-modeller for Europa, men for var muligens fortsatt på det amerikanske markedet hvor denne bilen kommer i fra.

Bilen eies visstnok av seriens rekvisitør, som bare tilfeldig snublet over den.

Når gjelder Porsche 911 til 200 000,- så vil jeg anbefale en 911 SC fra 1981 eller nyere. Da får du 3-liters motor på 204 hk. Da får du en solid og fin bil . Alt du må vite finner du i linken under:

Porsche 911- Sportsbil til 200 000,-

Og til alle brunetter som føler at de ikke helt har draget: Blek håret og kjøp en gammel 911 - og gutta kommer til å ligge langflate...

Del med Facebook-vennene dine

Bruktbilguide til Porsche 911 (1964 - 1989):

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: