Porsche 911: Er dette en god vinterbil

Les hva Brooms bilekspert mener om å bruke 911-veteran hele året.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg vurderer å kjøpe en Porsche 911 veteran. Det jeg lurer på er om det er mulig å bruke denne som en helårs-bil? Eller vil rust ta knekken på den etter noen få år. Tenkte å importere, er det noen spesielle land du vil anbefale å se etter gamle Porscher? Hva må man ut med for et allright eksemplar man kan ha endel år? Jeg kan dessverre ingenting om motor og mekke bil, vil dette bli et tapsprosjekt?

Benny svarer:

Heisann! Liker ideen din, men er allikevel litt skeptisk.

For å ta det enkleste først – Tyskland er landet å importere fra, men du vil neppe spare/tjene noe på det. Det er godt med fine biler til salgs her hjemme også.

Du bør gå for en 1981-modell 911 SC med 3-litersmotoren på 204 hk. Du bør legge minimum 150 000 kroner – eller helst 15 000– 20 000 til i det– da får du en skikkelig fin bil.

Brede hjul, over 200 hk, bakhjulstrekk og mildt sagt dårlig varmeapparat gjør ikke dette til den optimale vinterbilen, akkurat...

Og som du er inne på – de ruster – selv om de er mye bedre enn de fleste andre biler fra samme tid. Rundt frontlykter, dørstolper, nedkant dører og bakkant av forskjermene er typiske steder.

Selv om kvaliteten er god og bilene er solide, så kan heller ikke en Porsche løpe fra alderen. 30 år er jo unektelig litt for en bil... Og jeg mener at det er en fordel med litt skruerfaring, før du går løs på dette prosjektet. Må den på verksrted for hver minste ting, kan det bli dyrt.

Men som en kul og morsom sommerbil, da er den genial!

Les også: Bruktbil-guide til Porsche 911

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva tror om 30 år gammel 911 som vinterbil? Enig eller uenig med Benny. Skriv i kommentarfeltet under: