Porsche 356 Speedster: Nå er det full budkrig om denne bilen

Porsche-sjeldenheten ble oppdaget i en bakhage - og den blir ikke billig:

I denne bakhagen har Porsche ikonet stått i mange år. Nå er budkrigen i gang   og det er ikke lenge til den har en ny eier og helt sikkert skal bli restaurert. (Foto: Privat/ebay.com)
I denne bakhagen har Porsche ikonet stått i mange år. Nå er budkrigen i gang og det er ikke lenge til den har en ny eier og helt sikkert skal bli restaurert. (Foto: Privat/ebay.com)

Noen ganger dukker det opp virkelig spesielle objekter på den amerikanske rubrikk-nettsiden ebay. Som denne: En 1957-modell Porsche 356 Speedster som ser ut som den har stått utendørs, uten noen form for stell i mange, mange år.

Cabriolet-utgaven av legendariske 356 er i seg selv en sjelden og etter hvert svært verdifull bil. 356 var Porsches aller første bilmodell og Speedster-utgaven var spesielt populær i USA.

Stor interesse

Nå begynner det å bli langt mellom de virkelige prosjektene. Enten er bilene restaurert - eller så har de forsvunnet og blitt hugget opp før man forsto at dette ville bli en klassiker.

Dermed er det ikke uventet at interessen er stor de få gangene det kommer en bil som virkelig kan karakteriseres som et prosjekt.

LES OGSÅ: Unik Aston Martin ble funnet på låve

Ikke parkert i fjor

Ifølge selgeren i Los Angeles har denne bilen vært gjemt i en bakhage sør i California. Hvor mange år den har stått der, får vi ikke vite, men ut fra bildet kan vi i alle fall fastslå at den ikke ble parkert i fjor...

Karosseriet har fått en god dose patina og trærne gror godt rundt bilen.

Klikk her for å se annonsen:

Samme eier siden 1971

Vi kan bare forestille oss for et syn dette må være for en bilentusiast: En legendarisk, åpen Porsche parkert på denne måten!

Selgeren kan opplyse at bilen har hatt samme eier siden 1971. Det aller meste av deler og dekaler skal være på plass. Frontruta er hel og fin, rammen til kalesjetaket skal også være komplett og de originale setene er fortsatt i bilen, vi kan jo tippe at de sannsynligvis trenger noen nye trekk!

LES OGSÅ: Nå kan 944 være et veterankupp

Kjørt løp

Men som selger skriver: "Her kommer de dårlige nyhetene": Bilen har rust i gulvet og dette må byttes. Bilen har heller ikke motor. Selgeren (som åpenbart har greie på Porsche) kan imidlertid skaffe motor fra et annet år hvis det er interessant.

Etter at bilen ble lagt ut, har det også kommet fram at den er utstyrt med spesielle bremser, noe som tyder på at den har blitt brukt til å kjøre løp med, en gang på 50- eller 60-tallet.

1157 produsert

I 1957 - da denne bilen rullet ut av fabrikken i Tyskland - produserte Porsche til sammen 1157 eksemplarer av 356 Speedster. Svært mange av dem fant veien til USA og da særlig California.

Klimaet her har gjort at mange har overlevd og det kommer garantert også dette eksemplaret til å gjøre.

LES OGSÅ: Volvoen er 38 år - og helt som ny

Passert halv million

Med drøyt to dager igjen av auksjonen har det nemlig kommet inn hele 26 bud. Det høyeste er akkurat nå på 86.103 dollar - eller rundt 540.000 kroner. Noe sier oss at det ikke kommer til å stoppe der.

Den heldige kjøperen må så påregne å bruke en solid sum penger for å få bilen tilbake til original stand. Det er neppe gjort i en fei, men til gjengjeld har man da reddet en bil som virkelig er et ikon.


356 var Porsches aller første bilmodell. Speedster-utgaven (til
  venstre) var spesielt populær i USA og utgjorde i flere år en ganske
  stor del av produksjonen. (Foto: Porsche)
356 var Porsches aller første bilmodell. Speedster-utgaven (til venstre) var spesielt populær i USA og utgjorde i flere år en ganske stor del av produksjonen. (Foto: Porsche)


LES OGSÅ: Fant bil til 70 millioner - hos høgger'n