Populær familiebil blir ny - og får en viktig nyhet

Vil gjøre den enda mer aktuell for norske kjøpere.

Slik blir det nye interiøret i Ford S-Max - bilder av den kommende modellen er nå sluppet. Bilen kommer på markedet sommeren 2015.
Slik blir det nye interiøret i Ford S-Max - bilder av den kommende modellen er nå sluppet. Bilen kommer på markedet sommeren 2015.

Ford S-Max har lenge vært en av de mest kjøreglade og praktiske familiebilene på markedet. Men dagens generasjon trekker på årene - og snart skal den erstattes. Nå har Ford sluppet bilder av den kommende modellen.

Bildene viser at designet tar med seg grunntrekkene fra dagens utgave, samtidig som de gir bilen den nye familiefronten.

Linjene er også blitt enda litt mer sporty og mer flytende. Men de beste nyhetene med denne bilen er de som ikke kan sees fra utsiden.

Le også: Syv seter kan være en veldig smart investering

4x4

Særlig en nyhet vil mange nordmenn vil juble for: Nye S-Max blir for første gang tilgjengelig med firehjulstrekk!

S-Max er i klassen for store flerbruksbiler - og her er det langt mellom konkurrentene som kan by på 4x4. Dette blir derfor en viktig fordel for Ford i et stadig tøffere bilmarked.

Les også: Brukt flerbruksbil til 50.000

Nye motorer

Det legges dessuten opp til at komforten og brukervennligheten skal opp flere hakk. Blant annet får bilen, som kan bestilles som syvseter, elektriske seter på rad to og tre, stoler med både kjøling og varme, elektrisk bakluke som kan åpnes via en sensor under bakfangeren, adaptiv styring som reguleres av farten, automatisk parkeringshjelp, autobrems og lane keeping assist.

Bilen baseres på samme plattform som nye Mondeo - og det ventes å komme flere nyheter med tanke på motorene.

Den kan blant annet leveres med 1,5-liters bensinmotor med 160 hk, 2-liters TDCI-diesel med 109, 150 og 180 hk - og ikke minst toppmodellen med 240 hks ecoboost-motor.

Målet er naturligvis også at S-Max skal opprettholde sitt rykte som den klart mest kjøreglade modellen i klassen. 

Les testen av dagens S-Max her

Trådløst internett

Ford SYNC er sentrum for bilens kommunikasjonsfunksjoner. Du kan få trådløs internettilgang, som gjør det mulig også for dem som sitter i baksetene å integrere sitt personlige kommunikasjonsutstyr med bilen.

SYNC AppLink gir i tillegg sjåføren stemmestyring over smarttelefonens apper fra en stadig voksende liste av tjenesteytere, som Spotify, Kaliki, Glympse og Aha, som bringer musikk, nyheter, personifisert informasjon, lokalisering og navigasjonsmuligheter inne i bilen.

Bilen vises for første gang under bilutstillingen i Paris mot slutten av måneden - og da slippes også mer informasjon om for eksempel størrelsen på bagasjerommet og priser.

Bilen er ventet å komme for salg sommeren 2015.

Les også: Bruktbil: Ford S-Max: En av de smarteste familiebilene du kan kjøpe