Honda kommer med oppdatert utgave av sin CR-V. Ny og utslipps-snill dieselmotor på 1,6 liter og 160 hestekrefter
Honda kommer med oppdatert utgave av sin CR-V. Ny og utslipps-snill dieselmotor på 1,6 liter og 160 hestekrefter

Populær familiebil blir inntil 55.000 kroner billigere

Honda har akkurat sluppet prisene på nye CR-V.

Honda CR-V har vært en svært populær bil helt siden den ble lansert i første generasjon tilbake i 1997.

Honda var tidlig ute med familie-SUV, og nøt virkelig godt av det i mange år, før konkurrentene våknet og lanserte en rekke nye modeller. 

Men selv om mange har kommet etter, har CR-V klart å bite godt fra seg. 

Les vår av Honda CR-V her:

Europa-suksess

Mer enn 750.000 enheter er solgt i Europa siden bilen kom for 18 år siden, hvorav nesten 50.000 av dem bare i 2014.

CR-V er derfor en svært viktig modell for Honda i vår del av verden.

Nå har Honda funnet tiden ikke for å gi modellen en skikkelig make-over. Ikke bare visuelt, men også teknisk. Og det har også svært positiv effekt på prisene.

Droppet 4x4 - da gikk prisene kraftig ned

Betydelig priskutt

Honda har akkurat kunngjort prislisten på 2015-modellene av CR-V, og her er det særlig den nye 1,6-liters dieselmotoren på 160 hestekrefter i kombinasjon med 4x4 som gir en betydelig forskjell.

Sammenlignet med den utgåtte 2,2-liters dieselen på 150 hestekrefter, har topputgaven Executive med automatgir blitt 55.325 kroner rimeligere. Denne kommer nå på 508.000 kroner, da har du en bil som er svært godt utstyrt, i tillegg til kombinasjonen firehjulstrekk, dieselmotor og automat.

Honda CR_V har fått tonet ned SUV-.faktoren i siste generasjon. Men fortsatt gir den litt ekstra bakkeklaring og høy sittestilling.
Honda CR_V har fått tonet ned SUV-.faktoren i siste generasjon. Men fortsatt gir den litt ekstra bakkeklaring og høy sittestilling.

60 prosent av bilene

Går du for den rimeligere Elegance-modellen (fortsatt med 4x4 og automatgir), er prisen 448.000 kroner. Dette er ned 39.200 kroner sammenlignet med tilsvarende bil med 2,2-liters dieselen.

Den kom i kombinasjon med en femtrinns automat, den nye 1,6-literen har en nitrinns kasse. Dreiemomentet er for øvrig likt på begge motorer, 350 nm. 

Den nye motoren blir trolig å finne i 60 prosent av CR-V-utgavene, supplert av en 120-hesters versjon av samme motor.

Resultatet er lavere utslipp og dermed reduserte norske avgifter

Dette er en av de glemte bilene i bruktmarkedet

Nytt utstyr

CR-V har også fått modifisert understell og bedre og mer inspirerende og sporty kjøreegenskaper. Bedre stabilitet og mer presis styring loves også.

Innvendig er nytt og mer moderne infotainmentsystem på plass. Honda Connect heter det og gir tilkobling mens du er på veien, med viktige funksjoner, inkludert DAB / FM / AM og internett-radio, Bluetooth-tilkobling, Internett-surfing, satellittnavigasjon og parkeringskamera.

Visuelle endringer

Honda har også oppdatert sine sensorbaserte aktive sikkerhetssystemer, kjent som Advanced Driving Assist Systems og nå kombinerer det nye systemet både kamera og radarteknologi. Dette muliggjør automatisk nødbrems. adaptiv cruisekontroll, filskiftvarsler og fjernlys support-system.

De visuelle endringene består av nye LED-lys foran og bak. Ny frontgrill og ny frontfanger som skal gi bilen visuelt lavere tyngdepunkt. Redesignede felger på enten 17 eller 18 tommer er også en av nyhetene.

Den forsvinner fra Norge etter nesten 40 år

Slik ser det ut inne i CR-V nå - etter at også interiøret har fått en oppgradering.
Slik ser det ut inne i CR-V nå - etter at også interiøret har fått en oppgradering.

Brukt Honda CR-V: Her får du mye bil for pengene