MENGDER: I den overfylte smuglerbilen var det 101,5 liter brennevin, 1.118 liter øl og 10.000 sigaretter. Avgiftsunndragelsen er på 134.701 kroner.  (Foto: Tollvesenet/rb.no/ANB)
MENGDER: I den overfylte smuglerbilen var det 101,5 liter brennevin, 1.118 liter øl og 10.000 sigaretter. Avgiftsunndragelsen er på 134.701 kroner. (Foto: Tollvesenet/rb.no/ANB)

Politimannen reagerte på merkelig kjøring ...

Nå vet vi svaret: Så mye er det mulig å smugle i en Volvo stasjonsvogn!

Hvor mye tror du det er mulig å smugle i en Volvo V70? Svaret har antakelig den polske smugleren gitt oss.

En polititjenestemann på vei til jobb søndag avslørte smugleren i det han kjørte sørover på E6 ved Minnesund.

– Betjenten reagerte på bilens kjøreegenskaper og valgte å stanse den for en kontroll. Først økte smugleren farten, men han skjønte raskt at han var nødt til å stanse, sier operasjonsleder Hilde Iversen i Romerike politidistrikt til rb.no.

– Fylt til randen

Synet som møtte politibetjenten bak de sotede rutene var rett og slett spektakulært. En Volvo V70 fullstappet med smuglergods. Det var smekkfullt.

– Man kan trygt si at bilen var fylt til randen, sier operasjonsleder Lars Kristian Johansen ved Tollvesenets kontoret i Oslo og Akershus.

Han forteller at det stablet i bilens kriker og kroker lå en imponerende mengde tobakk og alkohol:

- 101,5 liter brennevin.

- 1.118 liter øl.

- 10.000 sigaretter.

- Avgiftsunndragelsen er på 134.701 kroner.

Modifisert bil

Bilen var polsk, men hadde norske skilter. Hvor skiltene stammer fra vet ennå ikke politiet.

For at bilen skulle se minst mulig overlastet ut var alt av dempere fjernet. Inne i fjærene var det satt inn «metallstivere», slik at bilen ble dønn stiv.

– Bilen har rett og slett hoppet og sprettet framover. Det var null demping og bilen er med det svært trafikkfarlig. Det er et moment som politiet og vi ser som svært viktig å få luket ut av trafikken, sier Johansen i Tollvesenet.

Den 20 år gamle polakken er satt i arresten på Lillestrøm politistasjon. Han er anmeldt for brudd på tolloven og for brudd på veitrafikkloven.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

En annen smugler-Volvo: Her satt sjåføren trangt!