Politiet vil inndra superbiler etter kappkjøring

Tenåringene kan miste biler verdt over to millioner dollar - se video!

13 tenåringer ble stanset av politiet i Vancouver etter råkjøring sist uke. Nå kan bilene   til en verdi av over to millioner dollar   bli inndratt og solgt til fordel for statskassa. Illustrasjon: Skjermdump fra Youtube
13 tenåringer ble stanset av politiet i Vancouver etter råkjøring sist uke. Nå kan bilene til en verdi av over to millioner dollar bli inndratt og solgt til fordel for statskassa. Illustrasjon: Skjermdump fra Youtube

Sist uke ble en gjeng friskuser stoppet av politiet i Vancouver, Canada, etter å ha hatt det litt vel moro langs offentlig vei. I tillegg til at det var hele 13 av dem i følge, var det noe uvanlige at samtlige kjørte svært kostbare sportsbiler.

I bakruta på superbilene var det klistret offisielt påbudte "N-dekaler", som viser at det er en fersk sjåfør bak rattet. Samtlige var nemlig i tenårene, og racet fant sted "etter skoletid".

Studenter fra hele verden

Ungdommene skal være elever ved St. Geroge´s high school, visstnok en av de mest anerkjente internatskolene i Nord-Amerika, som samler elever fra svært velstående familier over hele verden. De skal ha oppgitt at "fast and furious-oppvisningen" var et ledd i feiringen av en kamerat som skulle flytte.

To biler skal ha blokkert trafikken for å gi plass til de øvrige, som fosset frem i hastigheter opp mot 200 kilometer i timen. Men det var bare frem til "the mounties" innhentet dem, og fikk samlet villstyringene langs veikanten til en aldri så liten alvorsprat.

Se video: Slalom med fly? Joda, det er mulig...

Eksklusive ungdomsbiler

Som videoen under viser ble de 13 lekre sportsbilene tauet inn, alle som én.

Politiet kunne til slutt telle opp tre Lamborghini Gallardo, tre Nissan GT-R, to Maserati GT, én Audi R8, én Aston Martin DB9, én Ferrari 599, én Mercedes SL 63 AMG samt én SLS AMG - biler med en markedsverdi på drøyt to millioner kanadiske dollar.

Studentene kunne i utgangspunktet vente seg en saftig bot, inndraging av førerkortet og inndraging av bilene i syv dager, noe som er vanlig i saker som omhandler "reckless driving" i Canada. Men nå kan saken være i ferd med å ta en ny vending:

Tidenes blåmandag for studentene?

Jalopnik.com melder i dag at kanadisk politi nå vurderer å bruke en annen lovparagraf, som gir dem rett til å beslaglegge bilene og selge dem til inntekt for statskassen.

Del med Facebook-vennene dine!

DA er det ikke sikkert det er så gøy å ringe hjem til mor og far på en annen kant av verden og fortelle siste nytt fra studentlivet i Canada...

Se video: Jet-scooter mot Lamborghini - hvem vinner?