Her har den ordentlige politibilen tatt opp jakten på den falske politibilen. Bilen foran ser ut til å være en Volvo V70, en modell som blir brukt mye av politiet både i Norge og Sverige. Foto: Polisen nordvästra Skåne
Her har den ordentlige politibilen tatt opp jakten på den falske politibilen. Bilen foran ser ut til å være en Volvo V70, en modell som blir brukt mye av politiet både i Norge og Sverige. Foto: Polisen nordvästra Skåne

Politiet tar opp jakten – så får de en stor overraskelse

Politibilen var ikke en politibil likevel...

Det er noen ganger det kunne være veeeeldig fristende å ha sitt eget sett med blålys.

Men heldigvis, må vi legge til, er det ikke slik at andre enn politiet (og andre utrykningskjøretøy) har det privilegiet.

I Sverige oppsto det imidlertid en svært uvanlig situasjon i helgen: En sivil politiet som jaktet på en annen sivil politibil. Eller, bilen som ble jaktet på var strengt tatt ingen politibil i det hele tatt, skulle det vise seg.

Det er politiet i nordvestre Skåne som deler den spesielle historien på sine Facebook-sider.

Smuglere kopierer bilen din, uten at du merker det

Passet ikke til skiltene

En sivil politibil blir nemlig forbikjørt av et annet kjøretøy med blålys på E6 utenfor Ängelholm søndag.

Den mystiske "sivile politibilen" kjører fort, og registreringsskiltene indikerer at den tilhører politiet. Men sånn er det altså ikke.

– Etter en rask kontroll, viser det seg at den ordentlige sivile politibilen, med det registreringsnummeret, er på et helt annet sted. Dessuten er den ikke identisk med bilen som kjører på E6, står det i Facebook-oppdateringen.

Kjørte rundt med hjemmelagede skilt – men politiet lot seg ikke lure

Helen historien blir delt på politiets Facebook-side. Faksimile: Facebook
Helen historien blir delt på politiets Facebook-side. Faksimile: Facebook

Ville ikke åpne dørene

Dermed er det bare å slå på blålysene og ta opp jakten på den falske politibilen. Og det går unna i høy fart.

Til slutt klarer man imidlertid å få stoppet villmannskjøringen. Sjåføren i den falske politibilen vil først ikke åpne dørene, men må til slutt gi seg.

Mannen bak rattet, født i 1994, blir anholdt for å gi seg ut for å være politimann. Men inni bilen gjør man flere urovekkende funn.

Slik reagerer UP på lurekontroll

Andre gang

– Ikke bare er merke og modell veldig likt våre egne modeller. Inne i bilen finner vi også klær og utstyr som vanligvis oppbevares i politibiler. Vi finner også pepperspray, skriver politiet på sine Facebook-sider.

Dermed er det en god del som den unge "politimannen" må svare for i rettsystemet: Råkjøring, dokumentforfalskning, utgi seg for å være politi og brudd på våpenloven.

Politiets forklaring om saken på Facebook har fått 645 likes og over 60 kommentarer.

PS: Dette er forresten andre gangen på bare to måneder at politiet i Sverige avslører en slik falsk politibil. Det samme skjedde nemlig i Skövde i august.

884 ble tatt i storkontrollen