Bilen har blitt avskiltet tidligere, men
brukeren - en mann uten førerkort - lar seg ikke stoppe så lett. Illustrasjonsbilde.
Foto: Scanpix.
Bilen har blitt avskiltet tidligere, men brukeren - en mann uten førerkort - lar seg ikke stoppe så lett. Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix.

Politiet er drittlei - vil beslaglegge bilen

Stoppet for sjette gang - uten førerkort og med stjålne skilter. 

Sent fredag kveld stanset politiet en mistenkelig kjent bil ved Shell i Mjøndalen. Før politibetjentene rakk å komme seg ut av tjenestebilen, løp føreren avgårde. Det skriver dt.no

Operasjonsleder Truls Fjeld ved Søndre Buskerud politidistrikt sier at politipatruljen hadde hund i bilen, som raskt innhentet den løpeglade mannen.

– Politihunden var effektiv. Fire minutter etter ble mannen pågrepet, sier Fjeld.

Kjenning av politiet.

Den pågrepne mannen, en drammenser i 30-årene, er en svært god kjenning av politiet.

– Siden oktober har vi stanset denne bilen seks ganger, hvor fører har kjørt uten gyldig førerkort. Tre av gangene har det vært snakk om kjøring i ruspåvirket tilstand. Dette var også tredje gangen denne bilen ble stanset med stjålne kjennemerker, sier operasjonslederen.

For noen uker siden var politiet lei av den ulovlige kjøringen og nedla kjøreforbud på Passaten. Bilen ble avskiltet og politibetjentene regnet med at de ikke kom til å se den på veien igjen.

Men den gang ei.

Vurderer beslag

– Når han ikke får skiltene igjen, stjeler han bare nye og setter på bilen. Nå er bilen tauet inn og vi skal vurdere om den skal beslaglegges for godt, sier Fjeld.

Drammenseren satt lørdag i avhør på politihuset, både for nattens ulovligheter, samt en rekke andre forhold.

Andre bilsaker fra dt.no finner du her: 

Les også: - Dette er det råeste jeg har kjørt!